Rikardo sa penala u 96. izborio remi u Nišu 1

Samo što je počela sezona, a fudbaleri Partizana napravili su prvi veći kiks već u drugom kolu Superlige. Radnički je samo jedna minut u nadoknadi vremena delio od dugo čekanog trijumfa, ali je na kraju Rikardo sa penala postavio konačnih 3:3 (1:1).

Mogu crno-beli da budu prezadovoljni osvojenim bodom, s obzirom na to da su do 70. minuta gubili 3:1 i da je Radnički, osim dva gola na startu drugog poluvremena, imao i još nekoliko odličnih šansi.

Urošević je odličnom „praćkom“ vratio nadu, koju je u 96. minutu, poslednjem u nadoknadi, u remi pretvorio Rikardo, posle dosuđenog prekršaja nad Lutovcem u šesnaestercu domaćina.

Ako se o prvom, koji je poslužio crno-belima da poravnaju na 1:1, ne može diskutovati, jer je Natho bio egzekutor posle očiglednog faula Mlađovića nad Vujačićem, o drugom može biti polemike, pre sega zbog inteziteta kontakta Mlađovića i Lutovca koji je sudija okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Najjači sastav izveo je trener Stolica, verovatno oprezniji i zbog statističkog podatka da je na poslednjih sedam gostovanja u Nišu, Partizan samo dva puta slavio.

Uvodni minuti, tačnije samo prva dva, bili su pokazatelj poroznosti Partizanove odbrane, koja je bila uočljiva još tokom priprema.

Posle centaršuta sa desne strane, Gruzin Tolordava udario je loptu potiljkom tako da je Mlađović iz povoljne pozicije mogao da se zaleti, nadvisi Filipovića i iskoristi nesigurnost golmana Stevanovića za šokantno vođstvo domaćina.

Konsolidacija crno-belih usledila je veoma brzo. Doduše, poravnanje iz 13. minuta bilo je u režiji istog igrača koji je domaćina doveo u vođstvo.

Neobjašnjivo, Mlađović je bezrazložno gurnuo Vujačića na ivici šesnaesterca, u situaciji kada crnogorski štoper nije uticao na igru; pritom ga je i nagazio i time goste počastio očiglednim penalom.

Natho je manirski matirao Drobnjaka, koji se ispostavio pouzdanim faktorom Nišlija.

Partizan je na vreme prepoznao svu sporost poslednje linije Radničkog i neretko je dubinskim loptama u prostor stvarao probleme.

Istovremeno, Andrade, pre svih, ubacivao se između linija i time olakšao nastojanja crno-belih da se što brže transformišu u igri i dolaze u izgledne pozicije.

Najopasnije, gosti su delovali iz prekida; gotovo svaki korner predstavaljao je latentnu opasnost za domaćina.

Na drugoj strani, oslonjeni na brzinu i motivaciju Mitrovića, koji je bio neuhvatljiv za Filipovića, Radnički je mudro koristio prostor u tranziciji i uspevao da bude konkretan na polovini Partizana.

Najbolju šansu imao je preko Pejovića, zadnjeg veznog koji je u 37. minutu na divan način izneo loptu, zalomio Andradea, a potom duplim pasom izbio sam ispred Stevanovića.

Odlučio je da bocne loptu, međutim umesto pod, udarac je završio na prečki.

Odmah potom, takođe posle prekida, crno-beli su mogli do preokreta, međutim, gol Uroševića opravdano je poništen zbog ofsajda.

Nezadovoljan činjenicom da je Filipović bio potpuno nemoćan protiv Mitrovića, Stolica se odlučio za nesvakidašnji potez; pri izlasku na teren, posle velikog odmora, levonogi Šehović zaigrao je na desnom beku.

Rizičan potez pretvorio se u hazarderski koji minut kasnije; Jovanović je prelaskom na levu stranu direktnog takmaca imao upravo u Šehoviću. Uspeo je da ga lako okrene, ustremi se ka golu i pošalje dubinski pas koji je Dimić pretvorio u vođstvo od 2:1.

Nisu se povukli domaćini nakon sjajne akcije, naprotiv, Mitrović je već u narendoj Radničkog potvrdio brzinsku nadmoć; lako je prošao Uroševića i odličnim centaršutem pronašao Jovanovića na suprotnoj strani; asistent kod drugog gola, izvanrendo je zahvatio loptu, matiravši nemoćnog Stevanovića.

Na 3:1 za Nišlije, Stolica je najveće probleme locirao u manevru; zamenio je Natha, Petkovića i Meniga a sa Terzićem, Lutovcem i debitantom Belićem dobio na brzini.

Urošević je u 70. minutu vratio nadu; Rikardo mu je ostavio loptu na nekih dvadesetak metara, a nekadašnji polaznik škole Rada odličnim udarcem najavio je žurku do kraja utakmice.

Meč je obilovao čestim čarkama, koškanjima, neprimerenim verbalnim porukama… Kako je utakmica odmicala, sličnih scena bivalo je sve više.

Ni u smiraj meča Partizan nije bio sposoban da izvrši totalni presing na protivničkoj polovini.

Naročito vezni fudbaleri, nisu bili kadri da na malom prostoru ostvare prednost; činilo se da će Nišlije zasluženo doći do tri boda, međutim neopreznost u poslednjoj liniji, dobar pas Terzića ka Lutovcu i diskutabilno dosuđen penal zbirno su kao krajnje rešenje zagonetke imali remi u Nišu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari