Ronaldo aut, u modi je Haland 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

Daleko od toga da su Juventus i Sevilja bili izraziti favoriti, s već viđenim mestom u Top osam fudbalske Lige šampiona, ali nije ni malo zatečenih prolaskom Porta i Borusije iz Dortmunda u sledeću etapu trke za „ušati“ pehar i sve bonitete od tog komada metala.

Međutim, ko je odgledao ova dva dvomeča nema dilemu da je to najpravedniji ishod, jer su ga portugalski i nemački tim zaslužili svim prikazanim.

Ovo se naročito odnosi na Porto, bez zvezda svetske top klase kakav je Portugalac Kristijano Ronaldo, čiji je transfer iz Realovog napada na najistureniju poziciju u ekipi „večitog“ prvaka Italije zamišljen kao tas na vagi u borbi za toliko čekani treći naslov klupskog prvaka Evrope.

Međutim, iz raznih subjektivnih i objektivnih razloga, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena nije onaj stari, barem ne u omiljenoj mu LŠ, pa se tako desilo da za 180 minuta nijednom ne pogodi mrežu tima iz svoje domovine.

Federiko Kijeza preuzeo je taj teret, ali su njegovi golovi na strani i kod kuće bili nedovoljni da „stara dama“ nastavi LŠ, uprkos tome što je rival u revanšu skoro celo drugo poluvreme i dva produžetka imao čoveka manje.

– Veoma mi je teško da komentarišem utakmicu, nemam želju da pričam ni o mojim golovima kada smo i pored pobede u revanšu ispali iz takmičenja. Svi smo veoma razočarani. U prvom poluvremenu nismo učinili dovoljno za prolazak kroz cilj, ali smo posle imali dovoljno šansi za to. Šteta zbog toga. Da nismo poraženi u prvom meču… – tako stvari rezimira višestruki strelac Kijeza.

Naravno, Serhio Konseisao u totalno drugačijem raspoloženju komentariše sve što su njegovi izabranici izdržali i napravili protiv crno-belih iz Torina.

– Momci su pokazali Portov DNK i ušli u klupsku istoriju. Imam grupu hrabrih ljudi, koji su na najbolji način pokazali ono što želimo. Patili su ali i mučili veliki tim sa više grača visoke klase… Mesto im je u četvrtfinalu.

Tamo gde će ljubitelji centarforskih ubica nastaviti da uživaju u fenomenalnom umeću Erlinga Brauta Halanda, svega 20 godina starog lidera golgeterske liste ovosezonske LŠ i četvorostrukog „egzekutora“ u 180 i kusur minuta Borusijinog nadmudrivanja sa Seviljom. Norvežanina čija moć kontrole lopte, raznovrsnost šuta i lakoća kretanje slute karijeru grandioznih razmera.

– Privilegija je igrati sa Erlingom. Ne moram posebno da pričam o svim njegovim fudbalskim kvalitetima, dodaću samo da je mentalno vrlo jaka mlada osoba, gladna golova, pobeda i uspeha – hvali supertalentovanog kolegu Tomas Dilejni.

Đoan Lopetegi i njegovi puleni probali su da ulove u zamku najbržeg i najmlađeg strelca 20 golova u LŠ, ali nije im to pošlo za rukom.

– Odigrali smo veliku utakmicu, sa puno energije i srca na svakom delu terena, vratili se posle 0:2, imali šansu da damo treći i odvedemo borbu u produžetke, međutim… Tužni smo zbog ispadanja, ali ponosni zbog načina na koji smo se oprostili od takmičenja.

Siti i Borusija (M) ostaju u Budimpešti

Evropska fudbalska federacija odlučila je da, zbog antikovid mera u Nemačkoj i Engleskoj, igrači Mančester sitija i Borusije iz Menhengladbaha njihov revanš osmine finala LŠ odigraju u Budimpešti. Na „Puškaš areni“, gde su se sastali i prošli put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari