Rudi Fernandez najavio povlačenje iz košarke na kraju sezone 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

– Dovoljno sam star. Jasno je da se ova priča ovde završava, ali imam još nekoliko meseci da pomognem timu šta god da od mene traže, kao i da nastavim da uživam sa saigračima – rekao je Rudi Fernandez na zvaničnoj konferenciji za novinare uoči meča Evrolige između Real Madrida i Baskonije.

To je bila izjava o namerama 39-godišnje legende španske košarke. Propustio je da kaže da se povlači na kraju sezone. Bez eksplicitnog pominjanja reči, ali bez ostavljanja mesta sumnji.

– Penzija je teška reč kada je čujete.. ali, moj cilj je da igram na još jednim Olimpijskim igrama. Osećao sam se veoma voljeno ovde u Real Madridu. Osećam to. Jasno je da se ovaj period završava – rekao je.

– Imao sam povrede. Kada sam imao treću operaciju leđa, rekli su mi da mogu da provedem tri, a najviše četiri godine više igrajući na profesionalnom nivou. I uz pomoć fizioterapeuta mogao sam da produžim karijeru više nego što je to iko očekivao. Zajedno sa mojim saigračima, osećam se privilegovanim što sam stigao do ove tačke karijere da budem igrač koji se oseća važnim za svoj tim – dodao je on, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Fernandez će nastaviti borbu za titule sa Real Madridom i pomoći reprezentaciji da se plasira na Igre u Parizu, a potom se izbori za novu olimpijsku medalju.

Od 2012. godine je u Real Madridu sa kojim je osvojio tri titule u Evroligi (2015, 2018. i 2023), šest puta bio prvak Španije, šest puta osvajač Kupa kralja i devet puta pobednik Superkupa.

Sa reprezentacijom Španije je četiri puta bio prvak Evrope (2009, 2011, 2015, 2022), dva puta šampion sveta (2006, 2019), a okitio se i sa tri medalje na Olimpijskim igrama (srebro 2008. i 2012. i bronza 2016).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari