Srpski šampionski dvojac 1Foto: EPA-EFE/WALDEMAR DESKA

Srpski odbojkaši Dragan Stanković i Stefana Veljković sa svojim ekipama postali su prvaci Evrope nakon trijumfa u finalu Lige šampiona.

Odbojkaši Lubea, čiji je kapiten srpski reprezentativac, osvojili su elitno takmičenje pobedom u finalu u Berlinu nad Zenitom iz Kazanja – 3:1. U konkurenciji odbojkašica Novara, sa Stefanom Veljković, trijumfovala je u finalu Lige šampiona protiv Koneljana 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:22).

Veljkovićeva je osvojila pet poena u meču u kojem se Novara revanširala Koneljanu za nedavni poraz u finalu Italijanskog šampionata. Srednji bloker svetskog i evropskog šampiona u konkurenciji nacionalnih timova i srebrne reprezetacije sa OI u Riju smatra da je ovaj trofej jedan od najznačajnijih u karijeri.

– Definitivno godina iz snova kako za mene tako i sam klub. Pre tri meseca osvojile smo Kup Italije, sada je u finalu iz snova u naše ruke stigao i trofej Lige šampiona, želja svakog igrača. Verovale smo u sebe, znale smo da možemo otići i taj korak dalje i doći do velikog slavlja, do istorije – rekla je Stefana Veljković.

U muškom finalu Lube je došao do druge titule prvaka Evrope, a pehar je podigao Dragan Stanković, pošto ga je dobio iz ruku prvog čoveka Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandra Boričića. Stanković, kao kapiten Lubea, u finalu Lige šampiona predvodio je ekipu do pobede nad Zenitom iz Kazanja rezultatom 3:1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari