Tacuki Suzuki najbrži u Argentini u Moto 3 konkurenciji 1Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Japanski vozač i pilot Leopard Rejsinga, Tacuki Suzuki, trijumfovao je u drugoj trci sezone, voženoj u Argentini na stazi Termas de Rio Ondo.

On je konkurenciju ostavio preko sedam sekundi iza sebe i na veoma lak način je došao do prve pobede u ovoj sezoni.

Trka je vožena po vlažnoj stazi jer je čitavog dana padala kiša u regiji Santijago de Estero gde se nalazi staza, a to je za posledicu imalo veliki broj padova vozača u vrhu karavana.

Van staze su ostali Ajumu Saski i Đaume Masa koji su bili na pozicijama koje donose podijum u trenutku kada su pali.

Perfektnu trku je odvezao mladi Španac David Almansa iz CF Moto-a, ali ga je u pretposlednjem krugu oborio s motorcikla Skot Ogden u borbi za mesto na podijumu.

Mladi Britanac je skroz promašio stepen prenosa u petoj krivini i praktično je lansirao Almansu sa motora, koji je danas vozio kao zamena za povređenog Đoela Kelsa koji se nakon prošle trke u Portimau zakucao u Danijela Olgada i teško povredio.

Almansa je startovao kao 25. na trci, ali je svakim narednim krugom napredovao u poretku vozača.

Ipak, Ogden ga je srušio i za tako neodgovoran rezultat dobio kaznu od šest sekundi na njegovo vreme pa je na kraju bio 11.

Tokom trke pali su i David Munjoz i Ćavi Artigas, ali ne u nekom incidentu već je Munjoz, koji je bio ispred Artigasa, preširoko ušao u krivinu i pao, a još jedan vozač CF Moto-a ga je samo pratio i identično pogrešio.

Sve te greške je iskusno iskoristio Suzuki koji je pobegtao u daljini i zabeležio važnu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari