Teo dobar, Bogdan bled 1Foto: EPA-EFE/ JOHN G. MABANGLO

U prvim mečevima posle Ol-star pauze nastupila su trojica srpskih igrača u dresovima Klipersa i Sakramenta koji su poraženi od Golden Stejta, odnosno Oklahome.

Odličan meč viđen je između Kingsa i Tandera, rešen košem Rasela Vestbruka u poslednjim sekundama – 110:107. Oklahoma je do sredine treće deonice imala prednost od 23 poena, a onda je Sakramento u kraćim serijama polako grickao zalihu rivala i serijom od 16:0 meč praktično vratio u egal. Tanderi su konsolidovali redove, pronašli unutrašnju snagu za kontraudar i uspeli u nameri – skrojili su seriju 8:2 kojom su ipak naterali protivnika da položi oružje. I to na kakav način – trojkom Rasela Vestbruka uz zvuk sirene, posle savršeno izvedenog auta na sekund do kraja. Vestbruk je stigao do svog 18. tripl-dabla sezone pošto je skupio 17 poena, 15 skokova i 12 asistencija. Pol Džordž ga je odlično ispratio sa 26 poena, osam skokova i osam asistencija, dok je Karmelo Entoni postavio ovosezonski rekord sa sedam ubačenih trojki, odnosno ukupno 23 poena. Kod Sakramenta najbolji je bio Zek Rendolf sa 29 poena i 12 skokova, dok je Badi Hild upisao 19 poena i 10 uhvaćenih lopti. Bogdan Bogdanović je posle osvajanja MVP trofeja u susretu najboljih mladih zvezda NBA lige odigrao utakmicu ispod svih očekivanja – četiri poena (1/4 iz igre) i dve asistencije za 18 minuta na parketu.

Svoje veče imao je Stef Kari koji je ubacio čak 44 poena uz strašne procente šuta (14/19 iz igre, 8/11 za tri) u pobedi Golden Stejta nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 134:127! Bio je to treći okršaj komšija u ovoj godini, ali i druga ubedljiva pobeda vladajućeg šampiona, koju je najavio upravo Kari prelepom trojkom s gotovo pola terena, uz zvuk sirene na kraju prve deonice. Osim Karija dobar napadački učinak imali su Kevin Durant sa 21 poenom i osam asistencija, dok je Klej Tompson ubacio 19 poena. Drejmond Grin je iskombinovao 13 koševa, sedam uhvaćenih lopti, šest asistencija i dve ukradene lopte. Na drugoj strani Tobijas Haris je ubacio 22 poena. Miloš Teodosić je odigrao sasvim korektnu utakmicu sa 14 poena, uz loš šut (4/11 iz igre), uz još dve asistencije i skok.

Rezultati

Šarlot – Bruklin   111:96

Orlando – Njujork             113:120

Čikago – Filadelfija            115:116

Klivlend – Vašington        103:110

Sakramento – Oklahoma               107:110

Golden Stejt – LA Klipers               134:127

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari