Teodosić i Virtus pre svih 1Foto: Starsport

Evrokup je pred početak Top 16 faze napravio anketu sa generalnim menadžerima klubova kako bi bio napravljen „presek“ ovog takmičenja posle prve runde.

Birani su najbolji defanzivac, asistent i trener, a laureati pokupili su dvojica Srba, i jedan košarkaš Partizana.

Miloš Teodosić je posle zvanične titule MVP-a prve faze, i među GM klubova odneo primat.

Dobio je 41,7 odsto glasova za najboljeg igrača i 79,2 odsto za najboljeg asistenta.

U trci za MVP-ja pobedio je Anta Tomića (Huventud) koji je dobio je 20,8 odsto glasova.

Teodosić je i igrač koga bi 25 odsto generalnih menadžera najradije dovelo u svoj tim, a na drugom mestu je Ajzea Kenan iz Uniksa sa 16,7.

Popularni Teo je izabran i za najspektakularnijeg igrača Evrokupa sa 41.7 odsto glasova, a tu je ostavio iza sebe Erika Grina (12,5).

Virtus je po mišljenju GM tim koji je najzabavniji za gledanje, kao i ekipa koja se smatra najnezgodnijim protivnikom, dok je Burg Danila Anđušića izabran za najveće iznenađenje.

Dosadašnju dominaciju Bolonjeza potvrđuje i izbor Aleksandra Đorđevića (37,5 odsto glasova) za najboljeg trenera sezone do sada.

Iza njega je strateg Huventuda, Karles Duran (25).

Da će Virtus zaigrati u velikom finalu prognoziraju gotovo svi (95,8 odsto glasova).

Najubedljiviji broj glasova u izboru finalista takmičenja dobio je upravo Virtus, čak 95,8 odsto, a po anketi rival u finalu je „najverovatnije“ Unikaha koja je dobila 45,8 odsto glasova.

Partizan ove sezone ne dominira u Evrokupu, ali je ipak dobio jednog laureata u ovom izboru. Rašon Tomas izabran je za najboljeg odbrambenog igrača, sa 12,5 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari