Terzić: Crvena zvezda danas moćnija nego ikada 1Zvezdan Terzić foto Peđa Milosavljević /Starsport

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je taj klub u prethodnom periodu porastao u svim segmentima i istakao da više neće biti u problemima kao 2014. godine.

Obraćajući se delegatima na Skupštini kluba, Terzić je najpre istakao da je Crvena zvezda ispunila sve ciljeve u prethodnoj godini.

To su, kako je rekao, sportski rezultati (šampionska titula i igranje u Evropi), finansijska stabilnost i nesmetan rad kluba, ulaganje u razvoj infrastrukture na stadionu i razvoj omladinske škole.

„Crvena zvezda je u proteklom periodu jako porasla kao klub u svim segmentima. I nastavljamo da rastemo. Ugled kluba je podignut na evropski nivo. Sportski rezultati su fantastični. Osvojeni koeficijenti su olakšali ulazak u Uefina takmičenja i to je ogroman kapital kluba. Vrednost naših igrača je višestruko podignuta. Infrastruktura nam je za ponos. Omladinska škola je zaista postala prava fabrika igrača“, rekao je Terzić, objaveljeno je na sajtu kluba.

Terzić je podsetio da je Crvena zvezda 2014. godine bila na 210. mestu rang liste Uefa, a da je danas 35. klub Evrope i da je „verovatno najuspešnija srpska firma u evropskim okvirima“.

„Sportskim rezultatima smo doneli Srbiji koeficijente tako da kao 11. federacija u Evropi od sezone 2023. Srbija ima direktnog predstavnika u Ligi šampiona“, rekao je on.

Crveno-beli će danas protiv Čukaričkog nastaviti borbu u Super ligi Srbije gde imaju pet bodova manje od Partizana.

„U jesenjem delu smo potpuno neplanirano ostali bez pet bodova u mečevima protiv Surdulice i doveli sebe u situaciju da imamo pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranog“, rekao je Terzić.

„Međutim, ima mnogo da se igra, još devet utakmica regularnog dela i sedam utakmica plej-ofa. 48 bodova je u igri. Moramo biti pravi i imati za cilj da pobedimo svih 16 utakmica“, dodao je on.

Po njegovim rečima, Zvezda ima najbolji tim i najbolji stručni štab i da zato mora da ostvari zacrtane sportske ciljeve.

„Imamo i dva derbija i šansu da u direktnim duelima pokažemo da smo bolji“, istakao je Terzić.

Kada je reč o poslovnim rezultatima, on je naveo da je omogućeno nesmetano funkcionisanje kluba „u nenormalnim uslovima u godini za nama“ zbog pandemije korona virusa.

„Ubeđen sam da je najteži period iza nas. U januaru smo ostvarili dva transfera kojima smo prihodovali značajna sredstva i sada imamo stabilnu finansijsku situaciju. Od juna do danas smo ostvarili skoro 12 miliona evra od transfera igrača a isto toliko smo zaradili i od Uefa bonusa“, rekao je on.

„Crvena zvezda je kao sistem osposobila sebe da godišnje zarađuje preko 30 miliona evra“, dodao je Terzić.

Plan kluba je, kako je rekao, da razvojem svih potencijala uvećavava prihode i da oni u narednom periodu budu između 40 i 50 miliona na godišnjem nivou.

„Nažalost prihod od TV prava i dalje ostaje naša bolna tačka. Svuda u Evropi TV prava čine između 40-50 odsto klupskih prihoda a kod nas 2-3 odsto. Takva nam je sada realnost ali i tu imamo konkretne planove“, naveo je Terzić.

Generalni direktor je istakao i da je dug kluba „pod kontrolom“.

„Koliko smo stabilni pokazuje činjenica da nam u prethodnoj godini nijedan jedini dan račun nije bio u blokadi, i da smo uvek imali sredstva na računu“, rekao je Terzić.

„Crvena zvezda nikada više neće biti u problemima kao 2014, dugoročno gledano klub nikada više ne može biti u nerešivim finansijskim problemima jer smo osposobili klub da zarađuje ogromne prihode“, istakao je on.

Terzić je dodao da će Zvezda nastaviti da investira u tim, da će nastaviti da ulaže u omladinsku školu, ali je i priznao da nije zadovoljan što mladi igrači nisu „hrabrije forsirani“.

„Bez obzira na imperativ ostvarivanja sportskih rezultata bio nam je potreban i balans u ekipi sa mladim igračima. Svi znamo da evropsko tržište ima svoja pravila i da hoće da plati samo mlade igrače sa ovih prostora i mi se moramo prilagoditi tržištu. Imamo kvalitetne mlade igrače, ali ih moramo hrabrije forsirati“, rekao je on.

Terzić je delegatima na kraju poručio i da treba da budu „veći optimisti što se tiče budućnosti Crvene zvezde“.

„Svesni smo i da smo postali zatočenici velikih uspeha koje smo napravili i da smo time podigli lestvicu očekivanja koja nekada i nije realna. Ali mi nećemo stati. Nastavićemo još jače i bolje. To je naša obaveza. Imamo viziju, znanje i energiju“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari