Terzić: Hoćemo novi stadion 1Foto: EPA-NEBOJŠA PARAUŠIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je ne malo novca iz državnog budžeta za rekonstrukciju najvećih stadiona u zemlji, ali njegov prijatelj Zvezdan Terzić, ponet višestruko isplativim plasmanom u Ligu šampiona, očekuje još više para za Crvenu zvezdu, gde ga je (po ličnom priznanju) na mesto generalnog sekretara doveo i na istom više puta zaštitio upravo najmoćniji čovek na ovom komadu Balkana.

Šta više, procenjuje da bi bilo idealno da „Rajko Mitić“ ode u prošlost, a u Ljutice Bogdana nikne novi, luksuzni objekat.

– Sve četiri tribine naslonjene su na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i napravi moderni sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana u godini. To je jedno rešenje. Mi smo u dilemi… Razgovarao sam i sa Vučićem, rekao sam mu da je Zvezda jedini klub u Ligi šampiona koji ima stadion sa atletskom stazom. Da bismo je izbacili u ovoj rekonstrukciji moramo da pomerimo teren skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi – otkrio je Terzić.

Prvi operativac crveno-belih kaže da će klub ući u planiranu rekonstrukciju, posle prikupljanja potrebne dokumentacije za „mnoge neuknjižene delove“ stadiona iz 60-ih godina, ali navija za drugo infrastrukturno rešenje.

– Zvezda za sada ispunjava sve uslove, dobijamo licencu od UEFA i možemo da igramo utakmice Lige šampiona u narednom periodu, međutim u periodu od pet do deset godina, ako želimo dugoročno da razmišljamo, „Marakana“ će morati da se ruši, jer će uslovi Evropske fudbalske federacije biti sve zahtevniji – tvrdi Terzić, iako zna u kakvom siromašnom okruženju živi i da je u planu skora skupa izgradnja Nacionalnog stadiona, raspoloživog svim klubovima i reprezentaciji.

Za novi „Čair“ 15 miliona evra

Grad Niš raspisao je tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona Radničkog, njegovo obodno osvetljavanje, sanaciju južne i severne tribine, rušenje kompletne zapadne tribine i zamenu trave na igralištu. Početak obimnih radova planiran je za sledeću godinu, a cela investicija trebalo bi da košta (oko) 15 miliona evra. „Čair“ je izgrađen 1963. godine, a njegova obnova započela je ??? i bilo je planirano da se odvija u četiri faze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari