Tri srpska igrača u plej-ofu, jedan u plej-inu 1foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Gledano kroz prizmu individualnog učinka, Nikola Jokić igra još jednu vrhunsku sezonu, Bogdanović je veoma dobar, Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski prosečni, dok je Boban Marjanović puki statista u Dalasu.

Pozitivna stvar je, barem iz trenutne perspektive što će minimum trojica srpskih košarkaša igrati u plej-ofu, dok će Atlanta pokušati da se kroz plej-in domogne doigravanja.

Nagetsi privlače najveću pažnju ljubitelja NBA lige u Srbiji. Uprkos tome što skoro čitavu sezonu igraju bez dvojice vrhunskih pojedinaca Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, a pritom su se povređivali i Vil Barton, Zek Nađi, Vlatko Čančar…

Denver je na devet utakmica do kraja regularnog dela na skoru 43-30, na šestom mestu Zapadne konferencije. Klub iz Kolorada ima i dva poraza manje u odnosu na prvog pratioca, Minesotu (42-32) a u igri je i za peto, odnosno četvrto mesto (Juta i Dalas su na 45-28). Od devet narednih utakmica, Nagetsi će šest odigrati u Koloradu.

Moguć rival Denvera u prvoj rundi plej-ofa mogao bi da bude Golden Stejt Nemanje Bjelice. Srpski košarkaš “igrač je zadatka” u Voriorsima i neko ko sa petice širi igru i vrlo je važan za željeni raspored igrača u napadu. Klub iz San Franciska na skoru je 48-25 i zauzima treće mesto u Zapadnoj konferenciji na devet utakmica do kraja regularnog dela.

Zbog rovitosti Stefa Karija i Drejmonda Grina, umora Kleja Tompsona, povreda Andrea Iguadale, Ota Portera, Golden Stejt u poslednje vreme igra veoma promenljivo. Izgubio je tri od poslednjih pet utakmica što ga je koštalo gubitka drogog mesta na Zapadu. Imaju tri poraza manje u odnosu na Jutu i Dalas, prve pratioce, a dva trijumfa zaostaju za Memfisom na drugom mestu.

U Dalasu se i ove sezone sve vrti oko sjajnog Luke Dončića. Želeo je Džejson Kid, trener Mavsa, u čijem je stručnom štabu i Igor Kokoškov, da ove sezone dodatno ubrza igru i na petici i u takvoj konstelaciji, minutaža Bobana Marjanovića svedena je na “statističku grešku”.

Dalas je na skoru 45-28 i do kraja regularnog dela boriće se za jedno od mesta između četvrtog i šestog. Mavse očekuje još pet gostovanja, zaključno sa poslednjom turnejom po Istočnoj obali, kao i četiri utakmice u Teksasu.

Oklahoma će verovatno završiti kao drugi najlošiji tim na Zapadu sa manje od 30 pobeda. Istine radi, Mark Degnolt, trener Tandera ima na raspolaganju sijaset darovitih mladih igrača, među kojima je i Aleksej Pokuševski, koji u poslednje vreme beleži sasvim dobre partije.

Pojedinci poput Džoša Gidija, Erona Viginsa, Trea Mena uspeli su da se nametnu, međutim utisak je da Tanderi imaju preveliki broj neiskusnih igrača na jednom mestu i da bi u narednim sezonama doselekcija morala da se uradi angažovanjem iskusnijih pojedinaca.

Bogdan Bogdanović jedini je srpski predstavnik na Istoku. Njegovi Houksi u borbi su za mesto u plej-inu sa minimalnim šansama da se domognu pozicije u plej-ofu. Atlanta je na skoru 36-37 na 10. mestu Istočne konferencije. Zaostaje pet pobeda za Klivlendom koji je na poslednjem, šestom mestu u plej-ofu, a pritom Kavsi imaju i utakmicu manje.

Nešto lošiji rezultati prošlosezonskog finaliste plej-ofa Istoka prouzrokovani su i brojnim povredama najboljih i najiskusnijih igrača, među kojima je bio i Bogdan Bogdanović. Houksi su stabilizovali formu u poslednje vreme i mogli bi da budu tim sposoban da se domogne i same završnice plej-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari