Trinkao u Sportingu iz Lisabona 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Francisko Trinkao (22) zvanično je predstavljen od strane Sportinga iz Portugala.

Reč je o transferu koji se sastoji od pozajmice na jednu sezonu za koju će Barselona zaraditi 3 miliona evra i obavezne kupovine igrača u leto 2023. godine za koju će katalonski gigant inkasirati 10 miliona evra.

To je, dakle, dogovoren transfer i levonogi napadač više neće nositi dres Barselone, osim ako ga Blaugrana ponovo ne kupi.

Barsa, koja ga je Bragi platila 31 milion evra 2020. godine zadržaće 50 odsto buduće prodaje igrača i imaće pravo otkupa njegovog ugovora koje će se kretati između 20 i 25 miliona evra, piše Mundo Deportivo.

Reprezentativac Portugala je bio srećan ovakvim razvojem događaja.

„Veoma sam srećan što sam ovde, to je ono što sam dugo želeo i konačno se ostvarilo“, rekao je on, a onda i dodao sledeće.

„To bila ispravna odluka. Tu sam da dam sve od sebe i maksimalno pomognem klubu”.

Ponovo će se sastati sa trenerom Rubenom Amorimom, sa kojim je u karijeri već radio.

„To je bio faktor koji je mnogo pomogao u donošenju odluke“, otkrio je on.

Posle nastupa za Barsu i Vulverhempton, gde je prošle sezone igrao na pozajmici, mladi krilni fudbaler veruje da je sada bolji i zreliji igrač od onog koji je Portugal napustio 2020. godine.

„Mislim da sam dosta napredovao poslednjih godina i to će mi pomoći. Želim da nastavim da se razvijam i dam sve od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici. Daću sve od sebe kako bi Sporting igrao najbolje što može“, završio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari