Tudor: Bilo je nemoguće odbiti ponudu Lacija 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Novi trener Lacija, Igor Tudor, izjavio je da je odbijanje ponude bjanko-ćelesta bilo nešto „nemoguće“.

– Nemoguće je odbiti klub kao što je Lacio. To je prestižan tim, sa jakim igračima i posebnom bazom navijača. Biti deo ovog kluba i ovog grada je nešto što se ne sme propustiti – bile su prve trenerove reči upućene zvaničnim medijima kluba.

Njegov stil je nešto drugačiji od Sarijevog, ali nije zabrinut.

– Morate da počnete da radite inteligentno. Kada dođete kod trenera koji igra drugu vrstu fudbala, potrebno je malo adaptacije i vremena. Međutim, brzo ću preneti moje ideje igračima – rekao je Tudor i potom dodao:

– I ne odustajem ni od čega kao trener. Želim da vidim sve faze u timu: fazu ofanzive, fazu defanzive, proboje po boku, posed lopte. Mislim da savremeni fudbal ide u tom pravcu, da se napada sa mnogo igrača, da se daju golovi, da se ne dosađuje jalovim napadima – istakao je on.

Hrvat koga ugovor sa Rimljanima veže sve do kraja 2024/25 sezone, ponovo će se sastati sa Francuzom Mateom Gendouzijem i Italijanom Nikolom Kasaleom, kojima je bio trener i u Marseju.

– Genduzija još nisam video, pozvan je u reprezentaciju Francuske za prijateljske utakmice. On je pobednik, on je neko ko ima taj ludi mentalitet koji je pre svega potreban ovim timovima i ovim gradovima koji su uvek veoma zahtevni. Nikolo je zlatni dečko, sjajan igrač koji će nesumnjivo biti od koristi – prokomentarisao je on.

Tudor će danas voditi svoj prvi trening kao trener Lacija, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari