U19: Drama u Poljskoj, Orlići u 87. minutu ostali bez EURA 1Foto: Pixabay/derJani

Iako su do sredine drugog poluvremena vodili sa 2:0, a prednost od 2:1 i plasman na EURO imali sve do 87. minuta meča protiv Poljske, omladinci Srbije, članovi selekcije do 19 godina, nisu uspeli da ostvare pobedu i da se plasiraju na završni turnir Evropskog prvenstva, koji će se u junu održati na Malti.

Puleni Jovana Damjanovića odigrali su možda i najbolji meč na turniru, ali im ni to nije bilo dovoljno da prođu na Evropsko prvenstvo. Zapravo, nedostajalo je i malo sreće.

Jer, Orlići su hrabro ušli u meč protiv domaćina, koji je takođe imao svoju računicu, kako da prođe na EURO, piše Sport Klub.

U jeku napada selekcije Srbije, glavni sudija meča, Englez Džon Bruks, dosudio je penal za našu reprezentaciju, posle prekršaja Kozubala na Miloševiću. Siguran realizator najstrože kazne u 32. minutu bio je Mihajlo Petković.

Nažalost, u narednih nekoliko minuta, Orlići su dobili tri žuta kartona, što je bila uvertira pred isključenje Petkovića. U 44. minutu on je faulirao Urbanskog i dobio drugu javnu opomenu, pa je Srbija nastavak meča dočekala sa igračem manje.

I pored toga, ekipa Jovana Damjanovića, zaigrala je kvalitetno u drugom poluvremenu, pa je u 59. minutu, na asistenciju Mijatovića, Ognjen Mimović zatresao mrežu domaćih i duplirao vođstvo.

S obzirom na činjenicu da je u isto vreme, u meču između Izraela i Letonije u Krakovu bilo 1:1, Srbija je imala u rukama plasman na završni turnir EURA.

Ipak, Poljaci se nisu predavali. Vršili su sve veći pritisak ka golu Stevanovića, a naši fudbaleri su prevelikoj želji gomilali žute kartone. Nažalost, posle jednog slobodnog udarca u 77. minutu, loptu je u sopstvenu mrežu skrenuo Jan Karlo Simić, što je bio signal za domaćina da iz sve snage krene ka golu Orlića.

Pritisak je urodio plodom u 87. minutu. Dodavanje Levickog u gol za 2:2, iskoristio je Viktor Matijevič, a s obzirom na to da je ovaj rezultat ostao na snazi do kraja, Poljaci su iz, gotovo bezizlazne situacije, stigli do Evropskog prvenstva. Izrael nije uspeo da savlada Letoniju (1:1), pa je ostao na drugoj poziciji, a Srbije je završila kao trećeplasirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari