Valjda je sad sve OK 1Foto: STARSPORT

Odluka koja je donesena u Crvenoj zvezdi neposredno pred evroligaški dvomeč i gostovanja Albi u Berlinu i Žalgirisu u Kaunasu, a posle poraza u večitom derbiju, pritom nije odmah i obrazložena, dovela je do „pisanja“ raznih teorija u kojima se spremao čak i otkaz DŽejmsu Gistu.

Tek na promociji Dragana Šakote u ulozi novog, trećeg ovosezonskog trenera seniorskog tima, uprava sa Malog Kalemegdana ponudila je verziju po kojoj je Gist izostavljen iz ekipe na pomenutim mečevima zbog kašnjenja na let aviona za Istanbul, u kome su crveno-beli gostovali Efesu dalekog 29. oktobra.

Čudno je da je upravi bilo potrebno više od dve nedelje (večiti derbi igran 17. novembra) da donese odluku o tome kako će i na koji način kazniti neodgovornog Amerikanca, koji se posle poraza od Partizana nije našao među putnicima za Berlin i Kaunas. Gist je prethodnu nedelju i slobodno vreme iskoristio da vredno trenira (kako su u klubu obrazložili), a na debiju Dragana Šakote vraćen je u tim protiv Mornara (105:82).

Za 14 minuta ubacio je 10 poena, odigrao sasvim solidno, ali mu je govor tela i dalje bio sličan onome tokom večitog derbija: bezvoljan, nedovoljno motivisan…

U prvom obraćanju javnosti posle „disciplinske“ Gist u prvi mah nije imao komentar, ali se u roku od samo par sekundi predomislio.

– Pretpostavljam da je sve u redu. Pretpostavljam da vi znate više od mene. Ne želim da komentarišem tu situaciju – ostao je Gist nekako nedorečen, ne potvrdivši zvaničnu verziju kluba.

Ono što je bilo primetno, jeste da je novi trener Dragan Šakota imao želju da svima, pa i samom Gistu, tokom dobro odigrane utakmice sa Mornarom, potanko objasni šta od njih tačno želi i kakve korekcije je potrebno da naprave.

– Savetovao me je šta vidi, na šta da obratim pažnju na terenu. Dobro je kada imate trenera koji hoće da komunicira sa vama. Kada trener prestane da razgovara sa vama, onda bi trebalo da se zabrinete. On se trudi da priča sa svima, da objasni koje situacije odgovaraju svima: biće to proces – uvodni je utisak Gista o novom šefu struke, o čijem je radu u AEK-u delimično i bio upoznat tokom prethodnog, višegodišnjeg staža u Panatinaikosu.

– Igrali smo u istoj hali, viđao sam ga uvek posle treninga, ali nikad nismo imali duge razgovore, ovo je prvi put da smo proveli više vremena zajedno – naglasio je Zvezdin centar.

Malo ulaznica za Valensiju

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak će dočekati Valensiju u 11. kolu Evrolige. Prodaja pojedinačnih karata za ovaj duel koji se igra od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“ počinje u sredu od 10 časova u svim poslovnicama Tiketsa. Vlasnici evroligaških paketa – tribina nivo 400 – biće smešteni na tribinama A i B hale „Pionir“ i to tribina nivo – 400 (sever) ulazi na tribinu B, dok nivo 400 (jug) ulazi na tribinu A. Vlasnici sezonskih karata za nivo 200 (loža) i sever nivo 200 ulaze na parter 4 hale „Pionir“. Vlasnici sezonskih karata ulaze na svoje ulaze, kao i do sada, bez promena. Zbog promene hale, KK Crvena zvezda pustiće u prodaju minimalan broj pojedinačnih karata za ovu utakmicu. Veliki broj sezonskih karata i paketa, već umnogome popunjava kapacitet „Pionira“. Cene pojedinačnih karata kreću se od 1.000 dinara (za tribine C i D) do 20.000 dinara (počasna mesta).

Nenadić pomogao DŽenkinsu

Čarls DŽenkins na početku svoje četvrte sezone u Zvezdi (u trećem „mandatu“) prolazi kroz probleme i oscilacije, kao i čitav tim. U želji da se ustali u formi Amerikanac ima podršku od saigrača. Pre nekoliko večeri bio je gost porodice beka Nemanje Nenadića: „Šutevi će doći i neću ih dugo promašivati. Najbolja stvar je u tome da imam odlične saigrače. Pre par večeri imao sam dug razgovor sa Nenadićem i to mi je stvorilo dobru sliku. Dobro je imati uz sebe tako mlade momke koji brinu, koji hoće da pomognu, da motivišu… Naš razgovor je bio veliki razlog. Pozvao me je da budem sa njegovom porodicom i bilo je to dobro okruženje. Osetio sam se veoma lepo“, otkrio je DŽenkins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari