Velika pobeda Markeza u Mizanu 1Foto: EPA/ MARTIN DIVISEK

Vozač Repsol Honde, Mark Markez, trijumfovao je u Mizanu, na VN San Marina i tako se pet trka pre kraja šampionata vratio na čelo karavana.

Drugi je bio Danilo Petrući u Pramak Dukatiju isped trećeplasiranog Andrea Dovicioza.

Trku je poveo Horhe Lorenco, po izuzetno lošem i kišovitom vremenu stekao prednost od pet sekundi nad drugoplasiranim Petrućijem, ali onda je pao sa motora prepustivši vodeću poziciju italijanu na italijanskom motoru koji je vozio pred domaćom publikom.

Vodio je Petrući skoro dvadeset krugova, a Markez u finišu trke polako pojačavao tempo da bi se skoro primakao u poslednjem krugu, a onda je usledio manevar o kome će se još dugo pričati.

Naime, u prvoj krivini poslednjeg kruga Markez se sa unustrašnje starne „podvukao“ pod Petrućija, „zatvorivši mu vrata“ pritom i samo je nestao u daljini kišovitog San Marina.

Taj potez je bio vredan nove pobede i novih 25 poena u šampionatu za sjajnog Španca, što ga je vratilo na prvu poziciju u generalnom poretku vozača, mada ima identičan broj bodova i pobeda kao i Andrea Doviciozo, pa ih trenutno razdvaja više osvojenih drugih mesta.

Iza njih dvojice nalazi se Maverik Vinjales sa 183 boda, 16 manje od vodećeg tandema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari