Vimbldon: Đoković na startu deklasirao Sandgrena 1Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Novak Đoković je lako preskočio prvu prepreku na Vimbldonu pobedivši američkog tenisera Tenisa Sandgrena sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:2).

Amerikanac je ozbiljniji otpor uspeo da pruži samo u prvom setu. Đoković je napravio brejk na startu prvog seta i poveo sa 2:1. Amerikanac je uspevao nekako da se „drži“ do 4:3, ali je zatim poklekao. Nekadašnji svetski broj jedan dobio je prvi set sa 6:3, a ono što je bitnije dobio je i samopouzdanje da će brzo rešiti meč u svoju korist.

Naredni set Nole je rutinski završio sa 6:1. Posmatrano sa strane delovalo je kao da je Đoković na jačem treningu, a ne na meču grend slema. Sandgren nije imao odgovor na Novakov servis, a nije imao snage ni za poene na svoj.

Srpskom teniseru je u trećem setu posao bio dodatno olakšan protiv psihološki nokautiranog protivnika. Sandgrenu je cilj bio tek da uzme poneki poen, ali svima je bilo jasno da je meč praktično gotov, a da je samo konačan rezultat trećeg seta (6:2) jedina dilema.

Najboljem srpskom teniseru je za pobedu nad Amerikancem trebalo samo sat i po. Đoković će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Gvido Andreoci – Orasio Sebaljos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari