Vircu je dečački san da zaigra za Barselonu 1Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Florijan Virc je jedan od bisera sa najvećim šansama da zablista u budućnosti na međunarodnoj sceni.

Nemački vezista je igrajući za Bajer iz Leverkuzena Ćabija Alonsa sa samo 19 godina postao jedan od najistaknutijih igrača u Bundesligi.

Tinejdžer je prošle godine u intervjuu za Skaj Sport Nemačka izjavio da je navijač Barselone od detinjstva i da još od tada sanja da igra za Barsu i da se tu ništa nije promenilo, a dodao je da na transfer svojih snova može još da čeka.

Poslednjih dana i sami nemački mediji su se uverili da je već došlo do prvih kontakata između oca igrača i kluba iz Katalonije.

Kako piše Mundo Deportivo, Vezista je priznao da je kao dečak imao neke postere okačene u sobi poput onih Lea Mesija i da je njegov prvi dres koji je dobio bio onaj Mesijev sa Argentinom.

Virc je obnovio ugovor sa Leverkuzenom prošle godine i aktuelni ističe tek 2027. godine.

Njegov otac bio je taj koji je odredio ključni datum za njegov mogući odlazak u veći klub.

Hans-Joahim Virc, Florijanov otac i menadžer, izjavio je da svaki mladi igrač želi da igra za najbolje klubove, ali i da je Florijan i dalje u dobrim rukama u Bajeru do Eura 2024, a upravo je to bio datum kada je apostrofirao mogući dolazak Virca u katalonski klub.

Suočen sa ovim glasinama, sam igrač je izrazio iznenađenje ovim spekulacijama koje ga poveziju sa Blaugranom.

– Još uvek nisam čuo ništa u vezi sa Barselonom. Nisam čuo ništa o tome i takođe sam se iznenadio kada sam to pročitao. Imam još dosta toga da uradim sa Leverkuzenom i sa reprezentacijom. Ne gledam mnogo u budućnost – izjavio je on na konferenciji za novinare nemačke reprezentacije.

Virc je postigao dva gola i podelio šest asistencija samo u ovoj godini, pa se može reći da ima sjajnu 2023. za sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari