Vojvodina u derbiju 11. kola Superlige dočekuje Napredak 1Foto STARSPORT

Crvena zvezda će u nedelju protiv Zemuna u 11. kolu Superlige pokušati da „zaleči“ rane koje joj je u sredu u Ligi šampiona naneo Pari Sen Žermen.

Crveno-beli su do sada pobedili na svim utakmicama osim u večitom derbiju protiv Partizana, pa se očekuje da Zemun bude lak „zalogaj“.

U timu Zvezde mogao bi da se nađe Veljko Simić koji je prvih šest kola ove sezone igrao u dresu Zemuna, pre nego što je poslednjeg dana prelaznog roka potpisao za crveno-bele.

– Ekipa Zemuna se prilično promenila od početka sezone i otkako sam ja bio tu, ali svakako da su jako nezgodni. Posle gostovanja u Parizu nama je ovo izuzetno bitna utakmica da se vratimo na pobednički kolosek i malo mirniji odemo na reprezentativnu pauzu – rekao je Simić.

Vezista crveno-belih tvrdi da su njegovi saigrači već zaboravili debakl iz Pariza i da neće dozvoliti da ih taj poraz omete u obavezama koje imaju u Superligi.

– Nema umora, kao i uvek, a motivacija nam je na dodatno visokom nivou da donekle popravimo utisak posle Pariza. Zato nam je vrlo bitno da pobedimo i zadržimo odličan učinak u prvenstvu. Zemun je nezgodan posebno na svom terenu, ume da zatvori prilaze golu, ali na nama je da strpljivom igrom nađemo put do mreže i postignemo što više pogodaka – naglasio je Simić.

Derbi 11. kola igra se u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Napredak. Kruševljani su ove godine prikazali odličnu igru pod vođstvom Milorada Kosanovića, ali su „lale“ sa novim trenerom Dragomirom Okukom ušle u niz od tri uzastopne pobede.

– Statistički podaci utakmica između ova dva tima govore da je Napredak ekipa koju Vojvodina lako treba da dobije. Međutim, mislim da smo mi daleko od toga u ovom momentu, jer statistika je jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Neću reći ništa novo ukoliko kažem da je za Vošu i ova utakmica izuzetno teška, da je Napredak kvalitetna ekipa, sa iskusnim i jednim od naših najboljih trenera, te da nas čeka težak zadatak – rekao je Okuka.

„Promenada“ zatvorila tribinu na „Karađorđu“

Zbog izgradnje tržnog centra „Promenada“ istočna tribina stadiona „Karađorđe“ ostaće zatvorena za meč Vojvodine sa Napretkom, a verovatno i za još nekoliko narednih utakmica. Vojvodina je obavestila navijače koji imaju sezonske karte za istočnu tribinu da će sa njima nesmetano danas moći da uđu na zapadni ili severni ulaz.

Raspored i tabela

Partizan – Voždovac

Subota

Mladost – Radnički Niš    16.00

Radnik – Spartak               16.00

Mačka – OFK Bačka          17.00

Čukarički – Dinamo Vranje            18.00

Rad – Proleter    18.00

Vojvodina – Napredak    18.00

Nedelja

Zemun – Crvena zvezda 13.00

Tabela: C. zvezda 28, Radnički N. 21, Partizan 21, Čukarički 19, Mladost 18, Vojvodina 15, Napredak 14, Rad 13, OFK Bačka 12, Proleter 11, Voždovac 11, Mačva 10, Zemun 9, Radnik 7, Spartak 7, Dinamo V. 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari