Vreme zaleta za Rolan Garos 1Foto: EPA / SERGIO BARRENECHEA

Novak Đoković neće moći da se na Mastersu u Madridu (6 – 12. maj) pre finala sastane sa neprikosnovenim vladarom ovog turnira Rafaelom Nadalom.

Sa Rafaelom Nadalom tek u finalu, u polufinalu protiv Dominika Tima ili Rodžera Federera

Međutim, najbolji teniser sveta mogao bi da u polufinalu ima za rivala Rodžera Federera ili dvostrukog uzastopnog finalistu Madrid Opena Dominika Tima, koji su u njegovoj polovini žreba.

U svom prvom meču u Madridu (drugo kolo) Đoković će igrati protiv pobednika susreta između Grigora Dimitrova i kvalifikanta. Već u drugom kolu mogao bi da ide ne nekog od nekadašnjih top deset tenisera sveta, pošto su mu potencijalni rivali: Žo Vilfrid Conga, Žeremi Šardi, Marko Čekinato i Dijego Švarcman. Teškog rivala Đoković bi mogao da ima i u četvrtfinalu gde bi mogao da ga sačeka Huan Martin del Potro.

Rodžer Federer će u drugom kolu igrati protiv Rišara Gaskea ili Alehandra Davidoviča Fokine. Rafal Nadal će na startu turnira za protivnika imati nekog od zvezda u usponu, Denisa Šapovalova ili Feliks Odže-Alijasima. Španac, kao što je već rečeno, pre finala neće moći ni na Đokovića, Federera i Tima. Godinama unazad, bez obzira na to ko je prvi nosilac, Nadal slovi za glavnog favorita u Madridu. Osim što odavno nosi epitet „kralja šljake“, Nadal je sa pet titula i osam finala rekorder ovog turnira.

Đoković na svom kontu ima dve titule iz Madrida. Prvu je osvojio 2011. godine, kada je upravo Nadala pobedio u finalu, a drugu 2016. kada je bio bolji od Endija Mareja. Nije tajna da je srpski teniser upravo za maj planirao drastičan uspon forme pošto mu je glavni cilj osvajanje Rolan Garosa (26. maj – 9. jun) kako bi postao prvi koji je u nizu spojio sva četiri grend slema. Zbog toga se očekuje da na Mastersu u Madridu pokaže igru kakvu nismo videli još od starta sezone kada je osvojio Australijan open.

Sve tri srpske predstavnice završile su nažalost već u kvalifikacijama učešće u Madridu. Aleksandra Krunić je izgubila od Kristine Pliškove (2:6, 4:6), Ivana Jorović je bila slabija od Kristine Mladenović (5:7, 4:6), dok je Andrea Petković pobedila Olgu Danilović (7:5, 5:7, 6:2). Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 6,5 miliona evra, a titulu brani nemački teniser Aleksandar Zverev koji je prošle sezone u finalu pobedio Dominika Tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari