Na fenjeraša kao na sebi ravnog. Poslednje mesto Bežanije u Superligi i protivnikova Kup blamaža protiv superligaša Sinđelića ne utiču na stav fudbalera Partizana pred subotnji duel sa klubom, koji ih je mučio i pobeđivao prošlih sezona.
– Sumnjam da će nam biti išta lakše nego prošlih sezona.

Na fenjeraša kao na sebi ravnog. Poslednje mesto Bežanije u Superligi i protivnikova Kup blamaža protiv superligaša Sinđelića ne utiču na stav fudbalera Partizana pred subotnji duel sa klubom, koji ih je mučio i pobeđivao prošlih sezona.
– Sumnjam da će nam biti išta lakše nego prošlih sezona. Štaviše, verujemo da će fudbaleri Bežanije pružiti i 200 odsto svojih mogućnosti kako bi baš protiv Partizana prekinuli lošu seriju rezultata. Ranjena „zver“ je najopasnija, a pobeda nad favoritom ili makar podela plena sa najubedljivijom domaćom ekipom ove sezone sigurno bi im dala krila u borbi za beg sa začelja tabele. Imaće tretman koji su imali svi naši rivali. Idemo im u goste maksimalno koncentrisani i motivisani, jer je to najbolji put do tri boda – ne otpisuje unapred posrnulog učesnika letošnjih kvalifikacija za Ligu UEFA štoper lidera iz Humske Nemanja Rnić.
Optimizam defanzivca crno-belih ne remeti ni nekvalitetna podloga na Obilićevom stadionu, na kojem jedan od najmlađih sueperligaša igra domaće mečeve.

Parovi 10. kola

Parovi 10. kola Meridijan Superlige: Čukarički – Mladost (L), Smederevo – OFK Beograd, Hajduk – Banat, Bežanija – Partizan (subota), Borac – Vojvodina, C. zvezda – Napredak (nedelja).

– Imaćemo protiv sebe igrače koji sigurno vrede više od rezultata koje ostvaruju i, za razliku od ostalih timova u Superligi, vole da se nadigravaju, ali i loš teren. Međutim, ako budemo pravi stići ćemo do cilja. Nije lako stalno igrati na vrhunskom nivou, a mi smo sami sebi ove sezone nametnuli visoke standarde, ali pravi pristup obavezama i rivalu briše trenutne slabosti. Remiji su bili i prošli, opet smo uhvatili pobednički ritam i zaređali sa dobrim partijama – uverava fudbaler gostujućeg tima na Vračaru.
Kao u nekoliko prethodnih kola, i protiv Bežanije će startna postava „parnog valjka“ pretrpeti izvesne izmene. Ovoga puta iznuđene. Vrsni organizator igre Moreira će narednih nedelju dana biti na poštedi zbog povrede potkolenice, dok je pred iskusnim i pouzdanim članom zadnje linije Milovanom Sikimićem (najmanje) šestomesečno bolovanje zbog ukrštanja ligamenata kolena, zarađenog na treningu.
– Nažalost, ostali smo na duže vreme bez odličnog i važnog nam igrača. Iako smo konkurencija jedan drugom za mesto u timu, mene je posebno pogodilo ono što se desilo Sikimiću. Pre dve godine sam prošao kroz isti pakao i dobro znam šta ga sve čeka tokom mukotrpnog oporavka. Zato mu sve vreme ponavljam da mora ostati jak u glavi i samo gledati unapred. Verujem u njegovu snagu – solidaran je Rnić, koji kao i cela ekipa zbog stradalog kolege još više želi trijumf u ovoj utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari