Iako ih od plasmana u Ligu šampiona deli još 90 minuta meča protiv Glazgov Rendžersa, u kojem će morati da prevaziđu gol zaostatka, u Crvenoj zvezdi se užurbano spremaju ne samo za ovu utakmicu već i eventualni ulazak u elitu. Delegacija UEFA tokom nedelje izvršila je inspekciju Marakane, iznela par zanemarljivih primedbi i najavila svoju moguću novu kontrolu.

Iako ih od plasmana u Ligu šampiona deli još 90 minuta meča protiv Glazgov Rendžersa, u kojem će morati da prevaziđu gol zaostatka, u Crvenoj zvezdi se užurbano spremaju ne samo za ovu utakmicu već i eventualni ulazak u elitu. Delegacija UEFA tokom nedelje izvršila je inspekciju Marakane, iznela par zanemarljivih primedbi i najavila svoju moguću novu kontrolu. Crveno-beli se nadaju da će kontrolori i zaista ponovo doći na naš najveći stadion, jer to bi značilo da je Zvezda konačno ispunila svoj dugogodišnji san i plasirala se u grupe Lige šampiona.

Veliko interesovanje za meč protiv Rendžersa

Kao i pred svaki veći inetrnacionalni meč koji Zvezda igra na svom stadionu, tako i pred ovaj protiv Glazgova, traži se karta više. Odmah po puštanju karata u prodaju „planulo“ je 35.000 ulaznica u šta su uključena i trebovanja, a preostale karte će moći da se kupe u subotu od 10 do 18 časova, u istom terminu u ponedeljak, kao i na dan utakmice.

– Inspekcija je generalno bila zadovoljna sadržajem na stadionu, ali je istakla određene primedbe koje se pre svega odnose na osvetljenje. Imamo osvetljenje jačine 1.134 luksa, a za mečeve u Ligi šampiona je neophodno 1.400 luksa. Dobili smo garancije kompanije Filips da ćemo do kraja septembra ispuniti taj uslov i o tome smo obavestili UEFA – objašnjava posetu kontrolora UEFA generalni sekretar Crvene zvezde Zoran Damjanović :
– Neophodno je i da izdvojimo poseban VIP salon za sponzore UEFA i on će biti na Galeriji B gde se radovi privode kraju. Takođe je neophodno obaviti još neke detalje koji se odnose pre svega na bezbednost lokalnog osoblja na odrađivanju administrativnih poslova.
Interesovanje za revanš protiv Glazgova je očekivano veliko.
– Izlišno je govoriti koliko je interesovanje za ovu utakmicu. TV prenos će ići u Australiju, Rusiju, Ukrajinu, u zemlje u okruženju, a možda i u SAD. U ponedeljak na sednici Upravnog odbora će biti doneta odluka hoće li prenosa biti i u Srbiji – rekao je Damjanović i izrazio uverenje da će publika na sportski i korektan način podržati ekipu.
– Poslednjih nedelja se dosta pisalo o navodnoj pojavi rasizma na našim prostorima i mislim da je to bio samo određen pritisak na sve strukture. Navijače i sve ljude koji se bave fudbalom zanimaju samo dešavanja na terenu. Svakog protivnika dočekujemo sportski – istakao je gensek crveno-belih.
Ulazak u Ligu šampiona bi Crvenoj zvezdi, osim na sportskom, mnogo doneo i na finansijskom planu.
– Sam plasman u Ligu šampiona doneo bi dva miliona evra, svaka utakmica u grupi vredi 400.000 evra, pobeda 600.000, nerešen ishod 300.000, a ostvaruje se prihod i od TV prava. Primera radi, Steaua iz Bukurešta je prošle sezone inkasirala 8.2 miliona evra.
Direktor marketinga Stefan Ivanović najavio je određene novine na stadionu, sa kojima će se navijači sresti već u utorak.
– Prvi korak je da će sva sedišta na stadionu biti oprana i uslediće čišćenje celokupnog stadiona. Sedišta će biti numerisana i redarske službe će striktno voditi računa da svako sedne na svoje mesto. Bitno je istaći da će biti izdat ozbiljan oficijelni meč program koji će moći da se kupi na stadionu i okolnim punktovima po ceni od 100 dinara. Osim toga, sa radom je počela kompanija Red Star ketering koja će prodavati piće i hranu na stadionu po popularnim cenama – rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari