Zvezda gazi ka tituli 1Foto: STARSPORT

Kraj zimske pauza nije doneo ništa novo na vrhu fudbalske Superlige Srbije. Vodeće ekipe opravdale su ulogu favorita savladavši svoje rivale, a najveće iznenađenje priredio je Voždovac, koji je još u petak na otvaranju 22. kola deklasirao Napredak sa 4:0.

Crvena zvezda je zahvaljujući dva gola Boaćija, ali i pogocima Simića i Pavkova deklasirala Vojvodinu (4:0) na startu prolećnog dela sezone. Trener Vladan Milojević isprobao je nove igrače na koje će po svemu sudeći računati veći deo proleća. Milunović se u odbrani odmah pokazao kao solidno pojačanje, a Gajić je odlično na poziciji levog beka odigrao ceo meč. Publika je na stadionu „Rajko Mitić“ imala i priliku da vidi Jirku na krilnoj poziciji.

– Mislim da smo odgovorno odradili ono što smo pripremali i momci su u velikoj meri ispunili sve što smo tražili. Igrali smo maksimalno fajterski od starta, toliko dugo smo zajedno i apsolutno su ispunili moja očekivanja. Malo sam se i pribojavao meča posle priprema na kojima smo baš dobro radili i nepoznanica su malo takmičarske utakmice, jer drugačiji je pritisak igrati za bodove i pred publikom. Probali smo da dođemo do rezultata koji će nam omogućiti da nas bilo kakva greška ne košta mnogo, da smo u jačem takmičarskom ritmu, možda se taj kiks i ne bi dogodio. Pojedini igrači prvi put imaju 90 minuta posle dužeg vremena i sve u svemu mogu da budem zadovoljan – rekao je Milojević posle meča.

Strateg Vojvodine Radovan Krivokapić konstatovao je da je zadovoljan što su njegovi igrači ispoštovali dogovor da pokušaju da napadnu aktuelnog šampiona.

– Pokazali su da su bez premca u ovoj našoj ligi i još jednom prikazali zaista izvanrednu igru, zbog čega smo u pojedinim trenucima delovali nemoćno. Nismo došli da se branimo i pokušali smo da igramo, ali kvalitet Crvene zvezde je presudio – konstatovao je Krivokapić.

Partizan je na gostovanju u Bačkoj Palanci tri puta ubacio loptu u mrežu OFK Bačke. Navijače crno-belih verovatno je najviše obradovalo to što je trener Zoran Bata Mirković prvi put isprobao taktiku sa dva klasična napadača, a tandem Gomeš – Nikolić pokazao se sasvim dobro, pošto su obojica postigli po pogodak, dok je treći gol delo Zakarića.

– Da, videli ste, izašli smo od starta sa dva napadača, što se pokazalo kao odlično rešenje za nas. Posebno mi je drago što smo obojica postigli golove. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i obradovati crno-belu porodicu svakog narednog kola. Izuzetno važno za samopouzdanje pred nastavak sezone – naglasio je Nemanja Nikolić posle meča.

Dobar start u prolećnom delu sezone veoma je bitan za pozitivnu atmosferu u ekipi po rečima napadača Partizana.

– Ova pobeda je veoma važna i za ekipu i za mene. U ovakvim utakmicama je važno da se gol postigne što je brže moguće, jer se uglavnom susrećemo sa protivnicima koji se preterano zatvore i onda nemate previše prostora za igru. U subotu to i nije bio slučaj, pa samim tim moram da pohvalim protivnika, jer su fudbaleri Bačke izašli na megdan Partizanu sa namerom da igraju fudbal i da se nadmeću. To je za svaku pohvalu – zaključio je Nikolić.

Iako je u donjem delu tabele, Voždovac se nije odrekao prava na pokušaj da napadne plej-of, do koga ima još sedam mečeva. „Zmajevi“ su na svom stadionu deklasirali Napredak, a dva gola postigao je Filip Stuparević (18), momak koji je zimus potpisao za Votford, ali je ostao na pozajmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari