Zvezda "overava" prvo mesto 1Foto: KK Crvena Zvezda

Dva poraza u regularnom delu; najlošiji učinak crveno-belih u Superligi u poslednjih pet godina, koštali su Dušana Alimpijevića mesta prvog čoveka struke.

Nakon što je Mega uzela meru zvaničnom šampionu posle 25 utakmica, Milenko Topić je teška srca prihvatio izazov u vidu vođenja omiljenog kluba do daljeg, a posle pobeda nad Borcem od minimum osam poena razlike i Zlatiborom, vrlo verovatno do kraja domaćeg šampionata. Zvezdi je preostala sutrašnja formalnost duela sa Tamišem, posle kojeg bi trebalo da sa prvog mesta grupe A dočeka početak plej-ofa (13.00).

Takozvani matine termin u Železniku, u kojem će crveno-beli odigrati meč protiv dužnika, koji je u prethodnom međusobnom susretu bio na dve sekunde od velikog iznenađenja; da kojim slučajem Stefan Janković nije pogodio trojku za pobedu, prouzrokovan je i užurbanim pripremama osoblja iz hale „Aleksandar Nikolić“ u kojoj će se, uporedo sa Fajnal-forom Evrolige u Beogradskoj areni (18-20. maj), odigrati završni turnir u juniorskoj konkurenciji, na kome će od srpskih timova učestvovati košarkaši Crvene zvezde, koji su osvojili kvalifikacioni turnir, a nedavno i državno prvenstvo, kao i juniori Mege, koji su dobili specijalnu pozivnicu.

Seniorima ova sezona nije ni nalik mlađim kategorijama sa Malog Kalemegdana, koje su, posle nedeljnog osvajanja završnog turnira za pionire, kompletirali triplu krunu (juniori, kadeti, pioniri). Za delimičan spas sezone preostalo im je da prvo zauzmu lidersko mesto u grupi A, a potom u četvrtfinalu plej-ofa protiv Vršca tempiraju formu za izvesni polufinalni serijal na dve dobijene sa Partizanom, uz prednost domaćeg terena. Meč sa Tamišom trebalo bi da posluži treneru Topiću i da u intenzivnijem ritmu uvodi Pera Antića u takmičarsku formu, nakon što je skoro dva meseca propustio oporavljajući se od povrede skočnog zgloba. Izuzev Nemanje Dangubića, čiji oporavak od hronične povrede kolena u poslednje tri sezone, pomalo ostavlja enigmatičan utisak i želju njegovog menadžera da spreman dočeka letnja iskušenja na kampu San Antonija koji ima prava na njega u NBA, Zvezda bi trebalo da napokon u kompletnom sastavu dočeka početak plej-ofa.

 

Raspored i tabela

  1. kolo

Grupa A

utorak

Crvena zvezda – Tamiš   13.00

Mladost – Borac                16.00

Mega – Zlatibor 19.00

  1. Crvena zvezda 7-2
  2. Borac 7-2
  3. Mega 5-4
  4. Zlatibor 4-5
  5. Tamiš 3-6
  6. Mladost 1-7

Grupa B

sreda

Metalac – Partizan            18.00

FMP – Vršac        19.00

Vojvodina – Dinamik       20.00

  1. FMP 8-1

  2. Partizan 8-1

  3. Dinamik 4-5

  4. Vršac 3-6

  5. Metalac 2-7

  6. Vojvodina 2-7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari