Zvezdi i bod "dovoljan" 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je viđeni jesenji šampion, a pobedom ili remijem dva kola pre zimskog raspusta u fudbalskom prvenstvu Srbije, protiv niškog Radničkog na svom “Rajku Mitiću”, i teoretski bi osigurala pol-poziciju pred prolećni nastavak borbe za titulu.

Subotnji derbi prošlosezonskog šampiona i šestoplasirane ekipe s juga zemlje prilika je i da se crveno-beli pred svojim navijačima “operu” za podelu “plena” sa Metalcem, u prošlom meču na domaćem terenu, poprave vrlo problematičnu igru iz poslednjih nedelja, a pojedinci sprem(lje)ni za odlazak u januarskom prelaznom roku otplešu poslednji “tango” pred “delijama”. I jedni i drugi već neko vreme kubure s formom, s tim što su je Nišlije često plaćale rezultatskim kiksevima, a na ruku ekipe trenera Zvezde Miodraga Božovića ide i odnos snaga iz avgustovskog duela, kada su prodati kapiten Aleksandar Katai, skrajnuti Hugo Vijeira i ostali na “Čairu” sačuvali svoju mrežu, a protivnikovu pogodili tri puta. Prvi pratilac superligaškog lidera Partizan izlazi na teren dan kasnije i to s jasnom namerom da dobije mali gradski derbi s Čukaričkim. To jest nastavi niz od 15 utakmica bez poraza u oba domaća takmičenja. Ali, pitaju se i  “brđani”, čiji trener Gordan Petrić je doneo kakvu- takvu bodovnu stabilizaciju posle agonije s početka sezone, a nema pardona prema klubu čiji je igrač i funkcioner bio. Biće to i prilika za poravnjanje nekih starih računa, jer je klub s beogradskog Banovog brda dugo bio redovna mušterija crno-belih, a onda počeo svako malo da koči “parni valjak” ili ga muči kao u minimalnom porazu ovog leta.

Rad protiv Novog Pazara juri prvi trijumf posle šest kola, dok se gosti nadaju kraju serije od osam utakmica bez ijedne s maksimalnim učinkom, odnosno čak pet uzastopnih poraza. “Fenjeraški” Borac bi protiv Radnika trebalo da pokaže da li je slavlje prošlog vikenda bio prolazni uzlet ili nagoveštaj izlaska iz katastrofalne situacije. I Metalac bi da profitira na domaćinstvu, dok bi njegov rival Voždovac da  zaboravi poraz od Crvene zvezde, Napredak i Mladost u Kruševcu biju bitku za četvrto mesto, dok je Spartak favorit protiv Bačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari