Vesna BratićFoto: Gov.me/S. Matić

Večeras je u Baru organizovan protest građana koji traže ostavku ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić zbog imenovanja pa smene Rade Višnjić sa mesta vršiteljke dužnosti direktorke barske Osnovne škole „Jugoslavija“.

„Naši zahtevi su smena ministarke Bratić. Nećemo da nam prave od školstva sistem koji će da uči našu decu da budu ‘velikosrbi’, da podržavaju ratnu ideologiju koja sistematski pokušava da se smesti u naše obrazovanje. To nećemo dati do poslednjeg Crnogorca i Crnogorke“, poručeno je sa protesta, izveštava portal RTCG.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je rekla da su na ovom skupu svi jednaki i da su se okupili da jasno pošalju poruku da Vesna Bratić mora da ode kao i da neće dozvoliti da se u ključnim institucijama sistema sprovodi četnička ideologija i kleronacionalistička i fašistička politika.

„Mi želimo državu građansku, multietničku na antifašističkim osnovama uz prihvatanje svih civilizacijskih vrednosti, a četnička ideologija nije civilizacijska vrednost već ona koja deli Crnu Goru“, dodala je ona.

Portal RTCG prenosi da su učesnici protesta, koji su došli iz Podgorice, Nikšića, Kotora i drugih gradova, oko pola sata vozilima blokirali deo Jadranske magistrale i izazvali saobraćajni kolaps.

Policija je saopštila da je skup prošao bez incidenata  i da je saobraćaj oko 20 časova počeo da se normalizuje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Protest u Baru, tražena ostavka ministarke Bratić”

  1. Vesna Bratic je najlepsa ,najsarmantnija i najpravednija ministarka,’ ne samo u CG no i sire.

  2. Zaista sramotno od Danas .Obijavili ste moj komentar pun laznih komplimenata upucenih ministarka Bratic. Komentar koji je bio proba s obzirom da predhodni u kom sam obijavio kriticku stav i zaista moje misljenje povodom primitivnog i neetickog stava ministarke Bratic koji je doticna uputila n’a racun Latinke Perovic odbili ste obijaviti.Razocaravajuce od vaseg lista.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.