Đukanović sutra polaže zakletvu 1Foto: FoNet/AP (Arhiva)

Novoizabrani predsednik Crne Gore Milo Đukanović položiće sutra zakletvu i stupiti na dužnost šefa države, na svečanoj sednici crnogorske skupštne na Cetinju.

Građani Crne Gore izabrali su Đukanovića za predsednika na izborima 14. aprila, na kojima je on osvojio 54 odsto glasova birača koji su glasali.

Kako prenosi Radio slobodna Evropa, Đukanović polaže zakletvu na dan kada njegovom prethodniku Filipu Vujanoviću ističe mandat. Ceremonija inauguracije zakazana je za 12 sati u Vladinom domu na Cetinju i na nju nisu pozvani visoki predstavnici stranih država.

Kako navode, organizator svečanosti, Skupština, odlučila se za skromniju inauguraciju na koju su pozvani ambasadori i vojni izaslanici stranih država u Podgorici, te predstavnici političkog i javnog života Crne Gore.

Inauguraciju Đukanovića bojkotovaće opozicija, a jedan od opozicionih čelnika, Dritan Abazović, predsednik Građanskog pokreta URA, ranije je pismom pozvao ambasadore zemalja članica EU da ne prisustvuju činu stupanja lidera vladajuće DPS na novu dužnost.

„Ne idite na inauguraciju, na taj način napravićete najveću uslugu Crnoj Gori. Demonstriraćete delom svoju spremnost da štitite ljudska prava i temeljne slobode, kao i tekovine ideja na kojima počiva ujedinjena Evropa, čemu stremi istinska gradjanska Crna Gora“, naveo je Abazović u pismu, prenosi Beta.

Crna Gora je od uvođenja višestranačja imala tri predsednika: Momira Bulatovića, Filipa Vujanovića i Mila Đukanovića.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Đukanović sutra polaže zakletvu”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.