Srušio se još jedan most u Italiji 1Foto: EPA-EFE/ PASQUALE CLAUDIO MONTANA LAMPO

Most na reci Magra srušio se danas u italijanskom regionu Toskana, što je najnoviji slučaj urušavanja infrastrukturnih objekata u toj zemlji posle višegodišnjeg zanemarivanja.

U trenutku urušavanja na mostu su bila svega dva kamiona, pošto je u Italiji saobraćaj slab zbog zabrane kretanja u cilju suzbijanja pandemije korona virusa.

Prema navodima italijanskih medija, jedan od vozača smešten je u bolnicu.

Italijanska agencija za puteve Anas poslala je prošle godine inspektore da provere bezbednost mosta pošto se posle jakih kiša pojavila pukotina.

Oni su odlučili da most u mestu Aula, u provinciji Masa Karara, može da se koristi za saobraćaj, navela je ANSA.

Gradonačelnik Aule Roberto Valetini pisao je agenciji Anas da teški kamioni konstantno koriste taj most sa dve trake zbog zatvaranja obližnjih puteva.

Italijanske vlasti još obnavljaju prometni most Morandi u Đenovi koji se srušio u avgustu 2018. godine tokom oluje. Tada su poginule 43 osobe.

U novembru 2019. srušio se deo vijadukta na putu između Savone i Torina, usled klizišta izazvanog jakom kišom. Stradalih nije bilo.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Srušio se još jedan most u Italiji”

  1. U Italiji vrse vec danima tzv. trijazu pacijenata obolelih od Covida 19 a to znaci one sa 80 plus pustaju niz vodu jer nemaju vise kreveta sa intenzivnom negom. Nije ni cudo sto imaju najvise mrtvih i u apsolutnom i u procentualnom iznosu. To se eto odrazava i na saobracaj! Mislim da zemlja nema uopste koncesiju pa ko ima para moze a ko ne ceka na prijem! Situacija vrlo slicna nasoj samo sto se to ipak ne ocekuje od jedne zemlje EU

  2. Ne čudi me. Tamo mafija kontroliše prodaju cementa, peska i sl., tako da se u izgradnji koriste loši materijali. Biće takvih „nesreća“ još. Jadni oni a jadni i mi sa ovom mafijom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.