Rim

Konte: Ne želimo sukobe, već da uzdrmamo Evropu

Italijanska vlada želi da prodrma malo Evropu, kaže premijer te zemlje Đuzepe Konte odbacujući sukobe s državama članicama EU kao „nesporazume“, prenosi evropski portal Politiko.

Maduro zatražio pomoć od pape

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je danas da je uputio pismo poglavaru Rimokatoličke crkve Franji u kojem traži od njega pomoć i posredovanje.

Trvenja Francuske i Italije zbog migracija

Francusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je italijansku ambasadorku Terezu Kastaldo na razgovor pošto je zamenik premijera Italije Luiđi di Majo optužio Francusku da eksploatiše Afriku i podstiče migracije.

Iskustvo Rosinijevog organizovanog ludila

Sve važne svetske operske kuće i festivali 2018. slavili su Rosinija. Obeležavanje 150 godina od smrti čuvenog kompozitora podsetilo je na njegova fantastična dela, u izvedbi najboljih muzičara i operskih pevača.

Italijanski novinari besni zbog uvreda

Italijanski medijski sindikati pozvali su novinare da se pridruže protestima nakon što su lideri Pokreta pet zvezda (M5S) nazvali one koji rade u toj profesiji „šakalima“ i „kurvama“.

U nevremenu u Italiji osam mrtvih

U nevremenu koje je pogodilo Italiju poginulo je osam osoba, objavila je civilna zaštita, a u šest regiona na snazi je crveni alarm zbog obilnih padavina i snažnog vetra.

Salvini i Le Pen najavili zajedničku kampanju za evropske izbore

Potpredsednik Vlade Italije Mateo Salvini i predsednica francuske desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen izjavili su danas u Rimu da će se zajedno boriti protiv „briselskog bunkera“ i najavili početak zajedničke kampanje za evropske izbore, koji su zakazani za maj naredne godine.

„Dobri bankar“ ne ide u zatvor

Menadžer jedne italijanske banke Đilberto Baskijera, koji je pljačkao bogate klijente da bi davao siromašnima, neće ići u zatvor na dve godine zbog tog čina, ali je izgubio posao i dom, prenosi AP.

PrvaPoslednja