Rim

Sasoli: Nova Evropska komisija moguća tek 1. decembra

Predsednik Evropskog parlamenta (EP), Italijan David Sasoli, procenio je danas da verovatno neće biti moguće da nova Evropska komisija stupi na dužnost u Briselu 1. novembra, te da će sve biti odloženo za 1. decembar.

Kako osujetiti Salvinija

Buran politički dan za Italiju, kraj prve posleratne populističke vlade i početak nove neizvesnosti, neki su od naslova u italijanskim medijima dan pošto je italijanski premijer Đuzepe Konte objavio svoju ostavku.

Italijanski premijer Konte podneo ostavku

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je danas u gornjem domu, Senatu Parlamenta Italije, da podnosi ostavku pošto je desničarska Liga, predvođena ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem, odlučila da uskrati podršku populističkoj vladi.

Rim kaznio Facebook s više od milion dolara

Vlada u Italiji je kaznila je američku kompaniju zbog nelegalnog prikupljanja privatnih podataka više od 200.000 građana ove zmelje, piše Al Jazeera Balkans.

Di Majo osudio proceduru EU protiv italijanske vlade

Potpredsednik italijanske vlade i lider Pokreta pet zvezdica Luiđi Di Majo osudio je danas predlog o pokretanju procedure Evropske unije (EU) protiv Italije zbog njenog ogromnog duga koji je daleko iznad propisanih evropskih ograničenja.

PrvaPoslednja