Rim

Poraz Matea Salvinija 1

Poraz Matea Salvinija

Regionalni nedeljni izbori u Italiji doneli su olakšanje za levicu u pokrajini Emiliji Romanji koja ovim severnim regionom vlada 75 godina.

Salvini: Senat da glasa da mi se sudi zbog situacije sa migrantima 2

Salvini: Senat da glasa da mi se sudi zbog situacije sa migrantima

Italijanski desničarski opozicioni lider Mateo Salvini danas je pozvao ostale članove Senata da glasaju kako bi mu se moglo suditi povodom optužbi za kidnapovanje, jer je kao ministar unutrašnjih poslova danima primoravao migrante da ostanu na spasilačkom brodu.

Mafija pokrala fondove EU 3

Mafija pokrala fondove EU

Mafijaške grupacije su stavile u džep 5,5 miliona evra iz fondova Evropske unije, saopštila je danas italijanska policija nakon hapšenja 94 ljudi na Siciliji, izvestila je novinska agencija Ansa.

U Italiji jedna osoba stradala i 200 povređeno od petardi 5

U Italiji jedna osoba stradala i 200 povređeno od petardi

U Italiji je tokom novogodišnje noći poginula jedna osoba, a od petardi je povređeno više od 200 osoba, od kojih su 11 zadobile teške povrede, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Papa krenuo u posetu Tajlandu i Japanu 9

Papa krenuo u posetu Tajlandu i Japanu

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja krenuo je večeras iz Rima za Tajland, zemlju sa pretežno budističkim stanovništvom, i to je njegovo 32. putovanje u inostranstvo tokom kojeg će posetiti i Japan.

Sasoli: Nova Evropska komisija moguća tek 1. decembra 10

Sasoli: Nova Evropska komisija moguća tek 1. decembra

Predsednik Evropskog parlamenta (EP), Italijan David Sasoli, procenio je danas da verovatno neće biti moguće da nova Evropska komisija stupi na dužnost u Briselu 1. novembra, te da će sve biti odloženo za 1. decembar.

Kako osujetiti Salvinija 14

Kako osujetiti Salvinija

Buran politički dan za Italiju, kraj prve posleratne populističke vlade i početak nove neizvesnosti, neki su od naslova u italijanskim medijima dan pošto je italijanski premijer Đuzepe Konte objavio svoju ostavku.

Italijanski premijer Konte podneo ostavku 15

Italijanski premijer Konte podneo ostavku

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je danas u gornjem domu, Senatu Parlamenta Italije, da podnosi ostavku pošto je desničarska Liga, predvođena ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem, odlučila da uskrati podršku populističkoj vladi.

PrvaPoslednja