Rim

U Italiji više od milion obolelih od korona virusa 4

U Italiji više od milion obolelih od korona virusa

U Italiji je u protekla 24 sata registrovan 32.961 novi slučaj kovida-19, čime je postala deseta država u svetu u kojoj je zvanično potvrđeno više od milion obolelih od koronavirusa.

Ukazom uveden policijski čas u Italiji od 22 sata 6

Ukazom uveden policijski čas u Italiji od 22 sata

Italijanski premijer Đuzepe Konte potpisao je noćas ukaz kojim se uvodi policijski čas od 22 sata do pet ujutro na celoj teritoriji Italije radi suzbijanja širenja korona virusa, javljaju jutros italijanski mediji.

Novi nasilan protest u Rimu zbog mera protiv korona virusa 9

Novi nasilan protest u Rimu zbog mera protiv korona virusa

Gnevni italijanski demonstranti večeras su palili kontejnere u centru Rima, prevrtali parkirane mopede i električne trotinete, bacali dimne bombe, protestujući zbog novih ograničenja uvedenih radi suzbijanja epidemije korona virusa.

Italija pooštrila propise radi sprečavanja širenja epidemije 11

Italija pooštrila propise radi sprečavanja širenja epidemije

„Strategija nije i ne može biti ista kao što je bila na proleće“, kazao je italijanski premijer Đuzepe Konte u televizijskom obraćanju građanima kada je najavio uvođenje novih mera u cilju suzbijanja širenja virusa korone imajući u vidu da je u državi evidentiran nagli porast zaražavanja.

Italija: Za ekonomske posledice pandemije 40 milijardi evra 12

Italija: Za ekonomske posledice pandemije 40 milijardi evra

Vlada Italije je odlučila da izdvoji 40 milijardi evra za borbu protiv ekonomskih posledica pandemije korona virusa. Paket uključuje dodatnih milijardu evra za zdravstveni sistem, sredstva za zapošljavanje doktora i medicinskih sestara i za vakcine i drugu neophodnu opremu u borbi protiv korona virusa.

Papa odbio da primi Pompea 14

Papa odbio da primi Pompea

Vatikan je danas objavio da je odbio zahtev Majka Pompea za audijenciju kod pape Franje i optužio američkog državnog sekretara kako pokušava da Katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore osuđujući odnose Vatikana s Kinom, javlja Rojters.

PrvaPoslednja