Rim

Italijanski ambasador ubijen u Kongu 2

Italijanski ambasador ubijen u Kongu

Italijanski ambasador u Kongu i jedan italijanski policajac ubijeni su danas u Kongu u napadu na konvoj vozila UN, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Rimu.

Mario Dragi položio zakletvu za novog šefa italijanske vlade 3

Mario Dragi položio zakletvu za novog šefa italijanske vlade

Mario Dragi danas je položio zakletvu za novog predsednika Vlade Italije pošto je prethodno osigurao veliku parlamentarnu većinu i predstavio sastav svoje nove vlade čiji zadatak je da izvuče Italliju iz političke i zdravstvene krize.

Italija nije uspela da zaštiti živote 5

Italija nije uspela da zaštiti živote

Italija nije uspela da zaštiti ljudske živote jer je odložila spasilačku misiju za brod koji tone u Mediteranu, utvrdio je Komitet Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Premijer Italije Đuzepe Konte podneo ostavku 6

Premijer Italije Đuzepe Konte podneo ostavku

Premijer Italije Đuzepe Konte podneo je danas ostavku nakon što mu je jedna članica vladajuće koalicije uskratila podršku zbog načina upravljanja zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

Lacio u četvrtfinalu Kupa Italije 7

Lacio u četvrtfinalu Kupa Italije

Fudbaleri Lacija su se večeras plasirali u četvrtfinale Kupa Italije, nakon što su kao domaćini pobedili Parmu sa 2:1.

Italijanskom premijeru izglasano poverenje u Senatu 8

Italijanskom premijeru izglasano poverenje u Senatu

Italijanski premijer Đuzepe Konte dobio je večeras presudnu podršku gornjeg doma parlamenta Senata ali je izgubio apsolutnu većinu, i njegova vlada je izašla iz glasanja vrlo oslabljena.

Sve tajne Roselinijevih 9

Sve tajne Roselinijevih

Jedan od unuka slavnog italijanskog filmskog režisera Roberta Roselinija okupio je celu porodicu i snimio dokumentarac u kome se otvoreno govori o međusobnim odnosima i nekim disfunkcionalnostima u porodici koja je umnogome obeležila italijansku i evropsku kulturu.

Agencija EU tvrdi da su crvi bezbedni za jelo 12

Agencija EU tvrdi da su crvi bezbedni za jelo

Hvaljeni mediteranski način ishrane i francuski „bon gu“ (bon gout – dobar ukus) dobili su konkurenciju, jer je Evropska agencija za bezbednost hrane saopštila da su crvi bezbedni za jelo.

Ugrožen opstanak vlade Italije, raspala se koalicija 13

Ugrožen opstanak vlade Italije, raspala se koalicija

Koalicija koja čini italijansku vladu raspala se danas kada je koalicioni partner premijera Đuzepea Kontea, Mateo Renci povukao svoje ministre, uvodeći državu u političku krizu usred pandemije korona virusa.

Vakcinacija u Vatikanu od sredine januara 14

Vakcinacija u Vatikanu od sredine januara

Kampanja vakcinacije protiv korona virusa u Vatikanu počeće „narednih dana“, a prioritet će od sredine januara imati zdravstveni radnici i starije osobe, saopštio je danas Vatikan.

PrvaPoslednja