Vladimir Pavićević napušta Crnogorsku partiju 1Foto: Medija centar

U saopštenju koje je objavio na Tviteru, Pavićević, između ostalog, navodi da je zahvaljujući delovanju Demokratske partije socijalista, Crna Gora danas nestabilnija, slabija i podeljenija nego kad je pre dve godine izabran za predsednika Crnogorske.

„Posljednji događaji i mjeseci otkrili su najperfidnije mehanizme vlasti u Crnoj Gori i jasno pokazali da je najveći neprijatelj države Crne Gore i njene budućnosti upravo ovakav DPS. Podsjetiću na brojne nerasvijetljene afere, zarobljene institucije, nagtivne ocjene relevantnih evropskih i drugih međunarodnih institucija i organizacija, jednostrano donošenje spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti i konačno blokadu dijaloga o izbornim uslovima“, navodi Pavićević.

Bivši lider Crnogorske dodaje i da je žestoko kritikovao svaki pokušaj eskalacije konfilikta ili provokacije sa koje god strane dolazio, da se suprotstavljao svakom ekstremizmu i primitivizmu, zbog čega je bio žestoko napadan i osporavan.

„Pred Crnom Gorom je najznačajnija godina. 2020. je godina koja će odlučiti našu budućnost. u odlučujućim vremenima je najvažnije biti među onima sa kojima dijelimo iste vrijednosti, ideje i načela. Iz toga razloga ja svoje dalje političko djelovanje ne mogu nastaviti u okviru ove partije. Mi više ne dijelimo iste svjetonazore. Ne vidimo isto kako treba da izgleda budućnost Crne Gore, niti šta je interes građana Crne Gore, a ni kako se častan čovjek određuje prema ovakvoj vlasti u Crnoj Gori. Prema vlasti koja dijeli građane, potpisuje podjele, zastrašuje, otima i vrijeđa“, ističe Pavićević.

Pavićević zaključuje da je ovo kraj njegovog delovanja u stranci, ali tek početak njegovog političkog delovanja u Crnoj Gori jer je ona njegova zemlja, njoj pripada i smatra da svoj patriotizam pojedinac najbolje iskazuje tako što svoje znanje, rad i vreme ulaže u opšte dobro građana i svoje države.