Predstavnici SNS-a, DSS-a i Nove Srbije potpisali su juče sporazum o formiranju vlasti na Voždovcu prema kome će predsednik Skupštine opštine biti Milan Rajković (SNS), njegov zamenik Marko Sarić (DSS – NS), dok će sekretar biti Danica Simeunović (SNS), a njen zamenik Branislav Nedeljković (DSS – NS).

Kako je rečeno u toj opštini, izvršni organi vlasti, odnosno predsednik opštine i izvršno veće, biće izabrani u roku od nedelju dana po konstituisanju vlasti. Sporazum, koji definiše četiri principa, potpisali su predsednici beogradskih odbora ovih stranaka Nebojša Stefanović, Andreja Mladenović i Borivoje Borović.

– Sporazum definiše četiri principa na kojima će se saradnja stranaka bazirati, a to su briga o građanima, javnost u radu i borba protiv korupcije, modernizacija uprave i ravnomeran razvoj opštine – rekao je Nebojša Stefanović, predsednik beogradskog odbora SNS-a, nakon potpisivanja Sporazuma.

Andreja Mladenović je, po potpisivanju sporazuma, kazao da će koalicija naprednjaka i narodnjaka biti odgovorna i da neće izneveriti očekivanja građana.

– Veoma sam zadovoljan zbog brzog i lakog dogovora stranaka – rekao je Borivoje Borović.

Kako je najavio prošle nedelje zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić danas će biti održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Voždovac te da će nakon konstituisanja skupštine opštine biti uspostavljeni i svi ostali organi vlasti na Voždovcu. Na ponovljenim izborima u opštini Voždovac, koji su održani 6. decembra prošle godine, SNS je osvojila najviše glasova, 26 mandata, a koalicija „Za bolji Voždovac“ 20 odbornika. Za SNS je glasalo 37 odsto glasača, dok je Koaliciju „Za bolji Voždovac“ podržalo 28,45 odsto izašlih birača. Koalicija DSS-NS sa 8,57 odsto glasova dobila je šest odborničkih mesta, a koalicija SPS-PUPS-JS je sa 6,54 odsto glasova osvojila četiri mandata. Cenzus nisu prešle ni G17 i SRS i LDP.

Izbor predsednika

Na Konstitutivnoj sednici opštine Voždovac koja je zakazana za danas biće verifikovani mandati odbornika, izabrani predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine, sekretar i zamenik sekretara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari