Nešto pre 12 sati, Romi iz nehigijenskog naselja u bloku 67, koji nemaju prebivalište u Beogradu, blokirali su juče Ulicu Jurija Gagarina, sve do „buvljaka“. Zbog toga je došlo do velikih saobraćajnih gužvi u ulici Omladinskih brigada, Trećem bulevaru i na autoputu.

Tramvajske linije 7, 9 i 11 vozile su skraćeno do depoa Sava, a uveden je autobus 7A koji vozi od bloka 24 do bloka 45. Autobusi na liniji 7 A kao i 89 i 95 saobraćali su izmenjenom trasom ulicom Milutina Milankovića, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom.

Jučerašnju blokadu osudio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

– To je sramota i bezobrazluk. Verovatno su u pitanju ljudi koji nemaju prebivalište u Beogradu. Besmisleno je da svako iz Srbije može da dođe pred Skupštinu grada i traži smeštaj i pomoćod nas. Oko toga nema pregovora. Očekujem da ih policija pomeri sa ulice u najkraćem mogućem roku, jer ne može dva miliona Beograđana da bude talac 15 ili 150 ljudi. Ukoliko neko ne želi da se bavi time, neka prenese zakonske nadležnosti na nas, pa ćemo se mi baviti. Ove nedelje ćemo useliti stanovnike Beograda u prve objekte koje smo napravili i u isto vreme svaka će opština prihvatiti određen broj tih ljudi. Rešićemo to tako da deca sutra mogu da idu u školu, što je najvažnije, da mogu da idu na lečenje u dom zdravlja, da im damo šansu da odrastu – rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari