Naši sugrađani koji zbog gužvi u saobraćajnim „špicevima“ obično kasne na posao, svu krivicu najčešće svale na zaposlene u Gradskom saobraćajnom preduzeću. Ipak, kako objašnjavaju iz ovog preduzeća, nije baš sva odgovornost na njima.


– Veliki problem vozačima GSP prave građani koji svoja vozila ostavljaju na sred puta. Primera radi, pre nekoliko dana u ulici Cara Dušana saobraćaj je bio zaustavljen na sat vremena, jer je nečiji džip bio parkiran nasred tramvajskih šina, a Parking servis nije na vreme odreagovao – priča za naš list Slavica Stevanović, PR direktora GSP.

Prema njenim rečima, ovakvi slučajevi su gotovo svakodnevni, a nesavesni vlasnici vozila uglavnom prolaze nekažnjeno. Da bi se ovakvi zastoji, zbog kojih za pola sata hiljade ljudi zakasni na posao, smanjili na minimum, u GSP kažu da bi Parking servis morao brže da reaguje i šalje „pauka“ na lice mesta pre nego vozač ode.

– Da bi radnici Parking servisa uklonili vozilo, potrebno je da se pojavi saobraćajna policija ili komunalni inspektor, ukoliko je vozilo ostavljeno na zelenoj površini. Vrlo često građani se bune kada treba da plate kaznu. Uvek imaju nekakav izgovor. Najčešće „pauk“ i ne odnese auto, osim ako je već podignut na vozilo Parking servisa – priča za Danas Branislav Arsenijević iz JKP Parking servis.

Ipak, kako objašnjavaju u GSP, vreme koje je potrebno da se na licu mesta pojave i pauk i policija i da se napiše prijava predugo je, i zbog toga nastaju saobraćajni kolapsi za koje nervozni građani krive vozače GSP-a, koji su u ovakvim situacijama uglavnom nemoćni.

Ugrožene saobraćajnice

Prema rečima Slavice Stevanović iz GSP, nijedan deo grada nije pošteđen od gužvi i zastoja koji nastaju zbog nepropisnog parkiranja, pa su žalbe koje im pristižu svakim danom sve brojnije. Ipak, najugroženiji delovi grada su Bulevar kralja Aleksandra i ulica Vojvode Stepe na Voždovcu gde nepropisno parkirani automobili blokiraju tramvajske šine zbog čega se saobraćaj neminovno zaustavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari