Opština Savski venac osnovala je Fond za mlade talente koji je otvoren za za sve mlade između 12 i 30 godina, sa prebivalištem na opštini Savski venac. Uslov je da su svoj talenat iskazali u dosadašnjem školovanju, ostvarivši natprosečne rezultate u obrazovanju, kulturi, nauci, sportu ili društveno korisnom radu.


– Opština je za Fond iz svog budžeta izdvojila oko 1,5 miliona dinara za ovu godinu. Novac je za sada skroman, ali se nadamo da ćemo u narednom periodu uspeti da uvećamo. Plan je da između 40 i 50 mladih dobije ovu finasijsku pomoć, u iznosu od 30.000 do 50.000 dinara – rekao je Vladimir Radosavljević, član Opštinskog veća i predsednik Komisije fonda. On je dodao da i opština i društvo u celini treba više pažnje da posvećuje mladim i talentovanim ljudima. Konkurs će biti otvoren do kraja godine. Sve informacije biće dostupne na sajtu opštine. Formulari će moći da se popune putem interneta, ili direktno u opštini Savski venac.

Prema rečima Radosavljevića, od dana kada se osoba prijavi na konkurs, odgovor će dobiti najkasnije u roku od 30 dana. Pored ovih sredstava, opština i njen fond će se truditi da putem sponzora i donatora obezbede i dodatna sredstva, kao i stipendije za najbolje đake i studente, a sve u cilju podrške i pomoći najvrednijima i najtalentovanijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari