Svratište za decu ulice u Krfskoj 7a, posetila je juče gradska sekretarka za inspekcijske poslove Gorjana Obrenović, i tom prilikom uručila deci hranu i sredstva za higijenu.

Radnici njenog sekretarijata organizovali su se i prikupili određenu sumu novca, kako bi kupili sredstva za higijenu, sokove i slatkiše, i na taj način dali dobar primer drugim sekretarijatima.

Ona je podsetila i da je sa željom da se na najbolji način pomogne deci ulice, na inicijativu gradonačelnika od 1.jula ove godine, počela sa radom humana patrola.

Milica Đorđević, koordinatorka Svratišta, rekla je da leti u Svratište dolazi manji broj dece. Međutim u poslednje dve nedelje, od početka rada humane patrole, pojačan je broj onih koji dolaze, tako da u toku dana u Svratištu boravi između 40 do 45. mališana.

Ideja je bila da se pomogne deci koja su prosila. Da se utvrdi njihovo zdravstveno stanje i ugroženost kako bi im se pružila adekvatna pomoć. Ona je dodala da je humana patrola sveobuhvatan posao, koji će dovesti do potpune socijalizacije ove dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari