Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić raspisao je lokalne izbore na opštini Voždovac za 6. decembar. Kako je saopšteno iz Antićevog kabineta prema odluci o raspisivanju izbora, rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju da teku od 21. septembra.


Antić je izjavio da će Skupština Beograda, na sednici zakazanoj za sutra, formirati privremeni organ uprave, koji će obavljati sve neophodne poslove opštine Voždovac.

Antić je pozvao sve stranke da se u predizbornom obraćanju građanima usredsrede na opšti interes Voždovca i na postizanje međusobne saglasnosti oko glavnih razvojnih ciljeva opštine, zarad dobrobiti građana Voždovca.

Predsednik Skupštine Beograda izrazio je nadu da će se u političkoj utakmici poštovati demokratičnost izbornog procesa i da će svi učesnici predizbornih aktivnosti ispoljiti neophodan nivo uvažavanja političkih protivnika. Vanredni lokalni izbori na Voždovcu održani su 7. juna. Pošto opštinska vlast nije konstituisana u zakonskom roku, dva meseca od objavljivanja konačnih rezultata, raspisani su novi izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari