Umesto da u toku izborne kampanje novac potroši na lepljenje, a kasnije i za uklanjanje plakata sa zidova, Gradski odbor G17 plus je odlučio da taj novac preusmeri za najugroženije.

G17 plus je pozvao i ostale stranke da se priključe ovoj akciji.

Kako se navodi na sajtu stranke novac koji bi bio potrošen za štampanje stranačkog materijala biće iskorišćen za kupovinu stvari onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Milionima skupo plaćenih plakata u svakoj kampanji unakazi se većina fasada, bandera, saobraćajnih znakova, zidova, ograda. Da li znate da čišćenje jednog kvadrata oblepljenog plakatima sa likom dragih nam lidera košta gradsku kasu više od 500 dinara? Počnite da množite, sabirate i pretvarate u potencijalne vekne hleba, đačke sveske ili računare, o kojima mnogi sanjaju. Očigledna šteta i rasipništvo. Prisetite se plastičnih kesa i upaljača koji se dele u kampanjama: nije li to promocija cigareta i promocija zagađenja životne sredine? Siguran sam da to ne predstavlja politički cilj i deo programa ma koje stranke – navodi Simo Vuković, zamenik predsednika Gradskog odbora G17 plus, na blogu ove stranke.

Prema njegovim rečima istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su političke stranke izgubile poverenje građana kad su u pitanju društvene institucije. Povratak poverenja u političke stranke biće dugotrajan i mukotrpan, smatra Vuković. Jedan od načina povratka poverenja je i smanjenje troškova za kampanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari