Olujna kiša i jak vetar jačine 15 metara u sekundi juče su oborili desetak stabala i potpuno usporili saobraćaj u gradu. Najteže je bilo u jutranjim časovima kada je na gradskim ulicama bila najveća gužva. Drvo, kontaktna mreža i stub za tramvajski saobraćaj pali su oko devet časova preko autobusa na liniji 65 koji je prolazio Ulicom 27. marta.

Tokom pada drveta oštećeni su autobus, automobil „astra“ i jedan kamionet. Zbog ovog incidenta na ovoj deonici sat i po saobraćaj je bio u prekidu. Drvo koje je palo najverovatnije je bilo trulo. U Ulici Đure Đakovića 26 stablo javora palo na automobil. Veće stablo palo je i u Užičkoj ulici, ali srećom nije oštećeno nijedno vozilo. U Zelenilu – Beograd kažu da su tokom jučerašnjeg dana imali 18 većih intervencija. Zbog obilnih padavina na terenu na ulicama je dežurala 41 ekipa Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Radnici ovog preduzeća angažovani su u tri smene na dežurstvima i otklanjanju začepljenja na mestima koja su se pokazala kao kritična i gde je moglo doći do izlivanja kanalizacije.

– Obilazimo kritična mesta i do sada je bilo oko 17 prijava građana, od čega je šest uličnih zagušenja i 11 zagušenja na slivničkim rešetkama. Naše ekipe izlaze na teren po pozivu i otklanjaju te nedostatke, čiste slivnike i zagušenja na poklopcima. Pratimo situaciju, na oprezu smo i reagovaćemo u slučaju da dođe do bilo kakvog većeg izlivanja, a kritična mesta su nam prioritet – izjavio je Vlada Janković, pomoćnik generalnog direktora za kanalizaciooni sistem JKP Beogradski vodovod i kanalizacija.

Zbog saobraćajnog kolapsa u gradu vozila GSP skoro na svim linijama su kasnila u dolascima oko deset minuta. Najteža situacija je bila na potezu iz pravaca Banovog Brda i Čukaričke padine gde su vozila u dolasku i odlasku kasnila i do pola sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari