Prvi autobus na probnoj liniji otvorenog razgledanja grada, po sistemu „uđi-izađi“ (hop on, hop off), poći će danas 9.30 sa Savskog pristaništa, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u hotelu „Balkan“. Projekt realizuje SP „Lasta“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i španskim preduzećem „Franha bus“.


Turisti i Beograđani moći će kupovinom karata ili vaučera, da u tri otvorena autobusa razgledaju grad tokom 24 ili 48 sati. U autobuse će moći da ulaze i da iz njih izlaze na 14 stanica, a tokom vožnje da na osam svetskih jezika slušaju audio-snimak o istoriji Beograda i njegovim znamenitostima. Pritiskom na dugme putnici će moći da čuju šta trenutno vide sa svoje desne i leve strane, kao i šta mogu da vide u neposrednoj okolini stanice na kojoj bi sišli. Autobusi su dugi 12 metara i imaju 59 mesta za sedenje.

Vozila se kreću u intervalima od po pola sata, pri čemu je prvi polazak u 9.30 sa Savskog pristaništa, a poslednji u 18 časova (vožnja se završava oko 19.30). SP „Lasta“ povremeno će organizovati i večernje vožnje. Hologramske karte i vaučeri prodaju se u informativnim centrima Turističke organizacije Beograda, knjižarama „Plato“, hotelima „Balkan“ i „Holidej in“ i poslovnicama „Laste“. Probna linija otvorenog razgledanja grada trajaće do 31. oktobra.

Otvoreni autobusi koristiće stajališta GSP Beograd gde god je to moguće, a njihovo zaustavljanje za izlazak putnika neće remetiti redovan saobraćaj.

– Ovo je revolucija u turistickoj ponudi grada Beograda – izjavio je generalni direktor Laste Velibor Sovrovic, i dodao da trasa obuhvata 14 stajališnih mesta: Savsko pristanište, hotel Hajat, Sava centar, hotel Holidej in, Beogradska arena, ulica Trešnjinog cveta, Trg Terazije, Trg Nikole Pašica, Muzej 25 Maj, Hram svetog Save, Trg Slavija, Trg Terazije, Trg Republike, Park Kalemegdan. Cena jednodnevne karte za odrasle je 750 dinara, a za decu od 6 do 12 godina 500 dinara, dvodnevna karta za odrasle ce koštati 1000 dinara dok ce za decu iznositi 750 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari