Na Trgu Nikole Pašića juče je otvoren Sajam udžbenika na kome će do 6. septembra moći da se kupe knjige za osnovnu i srednju školu. Građani će u tom periodu na štandovima moći da nabave udžbenike u izdanju Zavoda za udžbenike i izdavačkih kuća „Pčelica“ i „Nova škola“.


Sajam organizuje novinska agencija Beta pod pokroviteljstvom i uz organizacionu podršku Sekretarijata za obrazovanje Skupštine grada, a biće otvoren svakog dana od 10 do 20 časova.

Zamenica gradskog sekretara za obrazovanje Dragica Moro rekla je da se na ovaj način rasterećuju punktovi gde se prodaju udžbenici.

– Cilj ovog projekta da se i roditeljima i učenicima olakša kupovina udžbenika i da mogu da ih nabave bez gužvi koje se svakog septembra ponavljaju u pojedinim delovima grada. Podržavamo ovu akciju, kao što podržavamo i druge, poput projekta besplatnih udžbenika za prvake – rekla je Dragica Moro.

Otvarajući sajam, glavni i odgovorni urednik agencije „Beta“ Ivan Cvejić kazao je da je motiv ovakve akcije da se otvaranjem još jednog punkta smanje gužve i kupovina udžbenika postane lakša i brža, a nervoza roditelja i učenika manja.

Prijatelj Sajma udžbenika je kompanija „Telekom Srbija“, koja će za vreme ove manifestacije promovisati svoje akcije i usluge namenjene đacima i školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari