U kući Đure Jakšića juče su proglašeni pobednici akcije „Moje dvorište, mala pluća grada“ koju sprovodi Savet za ekologiju opštine Stari grad. Vlasnicima najlepših bašta, terasa, dvorišta i zelenih površina na Starom gradu nagrade je uručila predsednica opštine Mirjana Božidarević, a mališani iz vrtića „Skadarlija“ muzičkim programom uveličali su događaj.


– Iako se akcija pod ovim imenom organizuje tek treću godinu, ona postoji punih 20 godina. Opština Stari grad, kao prva opština još od 1989. godine počela da nagrađuje svoje sugrađane koji na ovaj način doprinose da naša opština izgleda lepše. Sada se takve akcije sprovode po svim beogradskim opštinama, a i JKP Zelenilo Beograd ima svoju veliku akciju „Za zeleniji Beograd“ – izjavila je Božidarevićeva izražavajući zadovoljstvo što je ove godine više učesnika akcije u odnosu na prošlu.

Nagrađeni su dobili novčane nagrade, diplome, statue dživdžana i platnene torbice. Prvo mesto nagrađeno je sa 25.000 dinara, drugo sa 20.000, dok je treće nagrađeno sa 15.000 dinara.

U kategoriji za najlepše dvorište poslovnog prostora prvo mesto pripalo je dvorištu vrtića „Skadarlija“. Za najlepšu baštu proglašena je bašta restorana „Šešir moj“. S obzirom na višegodišnje osvajanje prvog mesta, vlasnik restorana Vlada Ilić ove godine je novčanu nagradu ustupio Crvenom krstu Stari grad. Za najlepši restoran piceriju proglašen je restoran „Orao“ čiji se vlasnik takođe odrekao novčane nagrade u korist Crvenog krsta Stari grad. Za najlepši restoran-splav ove godine proglašen je splav „Vodenica“ kod Kule Nebojše.

U kategoriji za najlepšu terasu – balkon je prvo mesto osvojila terasa Zagorke Raosavljević u Ulici Solunska 25. Za najlepše dvorište – među blokovski prostor prvo mesto je pripalo Kosti Pjaniću iz Pajsijeve 1. U kategoriji za najlepšu krovnu terasu proglašena je terasa Sofije Nenadović iz Kapetan Mišine 23 a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari