Završen sajam vina u Beogradu, dodeljene "Food vision" nagrade 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Drugi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, završen je večeras, saopštila je Vlada Srbije.

Festival je zatvoren dodelom nagrada programa „Food Vision“, gde je u kategoriji „najbolji mladi kuvar“ prvo mesto osvojila Milica Petrušić, dok je u kategoriji „najbilji restoran“ prvo mesto dodeljeno restoranu „GIG“.

Visoka poslovna škola Leskovac odnela je pobedu u kategoriji „najbolji tim mladih kuvara“, dok je u kategoriji „najbolji kuvar Chef Food Vision by Open Balkan“ pobednik bio Mladen Pršić.

Specijalne nagrade dobio je restoran „Koncept“ iz Severne Makedonije za predstavljanje nacionalne gastronomije, kao i „Food Lab Atelje“ iz Albanije za gastronomsku viziju Otvorenog Balkana.

Program „Food Vision festival“ uključio je takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalnu izložbenu postavku zemalja učesnica i izložbenu postavku komercijalnih izlagača, sa akcentom na industriju hrane, profesionalnu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari