U opštini Savski venac juče je otvorena prva kancelarija narodnih poslanika za komunikaciju sa građanima čiji je cilj unapređenje komunikacije sa biračima i povećanje transparentnosti rada parlamenta. Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović rekla je da je otvaranje kancelarije „akt konkretizacije izvanredne saradnje parlamenta i poslaničkih grupa i međunarodnih institucija – Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI)“.

Otvaranje kancelarije pomogle su te dve američke organizacije. Slavica Đukić-Dejanović kazala je da Srbija ima dugu tradiciju državnotvornosti, ali da ima mladu demokratiju, pa je i otvaranje kancelarija još jedna mogućnost da građani neposredno učestvuju u demokratiji. Direktor USAID Majkl Harvi rekao je da je kancelarija „most između građana i poslanika“ i izrazio očekivanje da će unaprediti saradnju srpskog i američkog naroda.

Poslanik Nataša Vučković ocenila je da je cilj kancelarije da poslanici saslušaju građane, njihove probleme i predloge ugrade u zakonska rešenja. Biće to prilika da se građani lično upoznaju sa poslanicima koje su izabrali, rekla je ona. Poslanik Nenad Konstantinović ocenio je da će kancelarija doprineti reformama u Srbiji za koje je veoma važno poverenje građana.

Otvaranju kancelarije prisustvovali su i ministarka pravde Snežana Malović, funkcioner Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari