Poseta stranih turista Beogradu povećana uprkos ekonomskoj krizi, izjavila je direktorka Turističke organizacije Beograda Jasna Dimitrijević. Ona je navela da je u prvih pet meseci ove godine broj stranih turista veći devet odsto nego u istom periodu prošle godine, dok je u drugim gradovima Evrope i sveta, broj poseta opao od 11 do 20 odsto – rekla je Dimitrijevićeva.


Kako je objasnila, poseta Beogradu povećava se jer je Beograd nova destinacija, a to je sada potrebno turistima, čiji su dolazak do nedavno otežavale političke nestabilnosti u Srbiji. Potreba za novim destinacijama usmerava se prema Beogradu i tu priliku treba da iskoristimo narednih godina. Međutim, Beograd mora da obezbedi što više informacija i da sarađuje sa svima koji pružaju ugostiteljske usluge, kako bi kvalitet ponude odgovarao razvoju turizma u Beograda. Beograd je promovisan kao siti brejk destinacija, grad kulture i sporta, poželjan za kongrese i konferencije.

– Beograd najčešće posećuju gosti iz regiona i susednih republika, kao što su Slovenija, Makedonija i Crna Gora i sve više Hrvatska. Od zemalja zapadne Evrope najviše dolaze Nemci, Italijani i Skandinavci, a povećan je i broj turista iz Amerike – rekla je Dimitrijevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari