U Svečanoj sali Skupštine grada, održaće se danas u 12 časova svečana sednica Skupštine grada, povodom Dana Beograda. Sednici će predsedavati predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i gradonačelnik Dragan Đilas. Tom prilikom biće saopštene odluke stručnih komisija o dobitnicima Nagrade grada Beograda za 2009. godinu, koje će laureatima biti uručene na svečanosti 19. aprila.


Posle svečane sednice predsednik Skupštine Aleksandar Antić pozvaće prisutne goste i sve Beograđane da mu se pridruže u šetnji Knez Mihailovom ulicom ka mestu polaganja cveća na Spomen-obeležje predaje ključeva grada knezu Mihailu Obrenoviću. Dani Beograda najveća su gradska svetkovina koja se zasniva na tradiciji obeležavanja dana kada su Turci predali ključeve Beograda i drugih gradova srpskom knezu Mihailu Obrenoviću, 19. aprila 1867. godine, kao i drugih značajnih datuma, poput prvog pominjanja imena Beograda 878. godine. U novoj i obnovljenoj formi, Dani Beograda održavaju se osmi put. U okviru ove manifestacije odvijaju se brojni kulturni, obrazovni, sportski i protokolarni programi.

Specifičnost proslavi ove godine daće i svečano otvaranje obnovljenog TV tornja na Avali. Taj jedinstveni događaj zakazan je za ponedeljak u 17 časova. Kako je najavljeno, svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i brojni drugi gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari