– Grad će izgraditi još 1.000 neprofitnih stanova. Razmišljamo da taj broj povećamo za još 100 stanova. Pravo da konkurišu imaće sve kategorije kao i do sada, osim zaposlenih u Gradskoj upravi i javnim komunalnim preduzećima. Povećaćemo broj stanova za ratne vojne invalide sa 25 na 60, a veći broj stanova mogu da očekuju i mladi bračni parovi. Za tu kategoriju namenili smo 300 stanova. Trenutno radimo i na definisanju uslova kako bi i naši sugrađani koji su tokom ratnih devedesetih godina izbegli u Beograd stekli pravo da konkurišu – rekao je gradonačelnik Dragan Đilas na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada.

On je objasnio da će kupci stanove plaćati po ceni izgradnje i da će to i dalje biti najpovoljniji stanovi na tržištu. Stanovi koje grad gradi na Novom Beogradu koštaće oko 800 evra po kvadratu, što je bar duplo jeftinije od tržišne cene.

– Radimo i na tome da Fond solidarnosti nastavi da gradi stanove za ljude koji su postali svojevrsne „žrtve tranzicije“, one koji su godinama radili u državnim preduzećima i nikada nisu dobili stanove, a čija su preduzeća u međuvremenu nestala ili su prodata. Naš stav je da od stambene izgradnje nikada nećemo odustati – izjavio je Đilas.

Komunalna policija

– Ne znam tačan datum kada će početi sa radom komunalna policija. Oni najpre moraju da prođu obuku, pa tek onda da počnu da rade. U Beogradu će biti između 350 i 400 komunalnih policajaca, i oni neće moći preko noći da reše sve probleme, ali će bar kažnjavanjem onih ne poštuju pravila uvesti red – navodi Đilas i dodaje da je komunalna policija gradu potrebna pre svega za uvođenje reda u saobraćaju.

 

Telefoni

Predsednik GO DS Dragan Đilas negirao je da su stanovnicima Voždovca deljeni besplatni telefoni Telekoma Srbija, u okviru predizborne kampanje liste „Za bolji Voždovac“ koju predvodi DS.

– Nisu besplatni telefoni, nego ih ljudi plaćaju 10.000 dinara i ne treba da potpisuju pristupnice DS-u i potvrde da će glasati za DS – kazao je on.

 

Sve više peticija

Do sada je 80.000 građana iz svih beogradskih opština potpisalo neku od brojnih peticija od kojih su se neke odnosile na: asfaltiranje ulica, izgradnju vrtića, sređivanje trotoara i drugih komunalnih problema. Grad je sve peticije razmatrao i, ukoliko su realne mogućnosti dozvoljavale, prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari