I pored velikih popusta, pazar u gotovo svim prodavnicama odeće i obuće upola je manji nego lane, pa se veća sniženja tek očekuju. Garderoba u prodavnicama „Diesel“, i sa popustom do 50 odsto, većini građana nije pristupačna, jer je, na primer, za ženski džemper potrebno izdvojiti više od 12.000 dinara, dok u radnjama „Accessorize“, „Legend“ i „Glam up“ sniženja počinju tek sledeće nedelje. Veći popusti se očekuju i u prodavnici obuće „Shoestar“, gde je u toku sniženje od 20 do 50 odsto, kao i u jednoj od najpopularnijih beogradskih prodavnica „Bata“, gde je prodaja slabija nego prethodne godine, iako su cene niže za 60 odsto.

Košulje su u buticima „Azaro“ jeftinije za 20 odsto, a pojedine i za 40, dok je u prodavnicama „Miss sixty“, i pored sniženja od 60 odsto, prodaja znatno lošija nego prethodne godine. Prodavnice sportske obuće „Sport vision“ kupcima nude patike po sniženim cenama za 10, 20 i 30 odsto, a nova sniženja se ne planiraju uprkos lošoj prodaji, kao ni u „Adidasu“, gde je u toku sniženje od 20 odsto.

U prodavnicama „Time out“ odeća je snižena još pre Nove godine za 50 odsto, ali prodaja je ipak slabija u odnosu na prošlu zimu, a slična situacija je i u prodavnicama „Springfield“, gde je aktuelno sniženje od 60 odsto.

Garderoba je u prodavnicama „Todor“ snižena za 50 odsto, a neki od najpovoljnijih artikala su zimski ženski kaput, koji sada košta 5.310 dinara, kao i farmerke, po ceni od 1.470 dinara. U prodajnim objektima „Tally Weil“ kupcima se nudi garderoba po sniženim cenama od 30 do 70 odsto, pa su kaiševi, džemperi, kao i farmerke, upola jeftiniji, a u „Zari“, gde je garderoba snižena i do 50 odsto, prodaja je uobičajeno odlična, a veća sniženja tek se očekuju. Sniženje od 20 odsto aktuelno je u prodavnicama „Womens secret“ , a za januar su najavljene i takozvane „totalne“ rasprodaje. Garderoba je u „Terranovi“ jeftinija i do 50 odsto, a prema rečima prodavaca, razlog tradicionalno dobre prodaje su pristupačne i „realne“ cene, tako da je za muške pantalone koje su koštale 2.590 sada potrebno izdvojiti 1.290 dinara, a za ženski kratki kaput 2.590 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari