Roditelji odeljenja I4 OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ u naselju Braće Jerković na Voždovcu, ni juče, prvog dana posle kraćeg raspusta, nisu pustili decu da idu na nastavu. „Odeljenje I4 juče je i zvanično ukinuto zbog potrebe smanjenja broja odeljenja, a naša deca, njih 21, raspoređena su po drugim odeljenjima prvog razreda.

Odlučili smo da naša deca ne idu u školu sve dok im se ne dozvoli pohađanje nastave kao i u septembru: u svojoj učionici i sa svojom učiteljicom“, kaže Zoran Savić, jedan od roditelja. Do problema je došlo kada je direktorka škole, krajem oktobra, zakasnila da na vreme primeni Uputstvo Ministarstva prosvete i tako još na početku školske godine utvrdi broj odeljenja prema broju učenika. Za ukidanje odeljenja I4, kako kažu roditelji, setila se „usred školske godine“.

– Direktorka škole Vesna Životić obećala nam je da će rešiti ovaj problem te da će stručne službe škole po osnovu postojanja jednog specijalnog odeljenja tražiti od Ministarstva da ipak ostane pet odeljenja prvog razreda. Ako ne bude uspela, tražiće od lokalne samouprave da finansira i na taj način opravda postojanje I4. odeljenja. Ništa od toga nije uradila – priča Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari