Manifestacija „Noć pozorišta“, koju četvrtu godinu zaredom organizuje Centar za kulturu u Grockoj, biće održana u subotu.


„Noć pozorišta“ u Grockoj počinje u 18 sati u dvorištu Rančićeve kuće (Majevička 9), gde će biti odigrana predstava za decu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ Dramskog studija „302 Grocka“. Ovu novoosnovanu pozorišnu družinu čini 15 amatera uzrasta od 10 do 24 godine.

Od 20 sati na platou ispred opštine će izvedena komedija „Bog te mazo“ Srđana Karajića, nastala po motivima romana „Osma ofanziva“ Branka Ćopića. Predstava je do sada izvedena 1029 puta, a za ulogu Pepe Bandića Zoran Karajić je dobio prestižnu nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije i nagradu za najboljeg glumca na Festivalu malih scena u Sarajevu.

U 22 sata u dvorištu predškolske ustanove „Lane“ biće izvedena komedija „Metar i po do Cezara“ trupe „Balkan novi pokret“, a u ponoć u vili „Gavrilović“ (Smederevski put 174) renesansna komedija „Mušica“ Balkanske pozorišne trupe „ARA“. Na istom mestu će u 1.30 sati biti odigran kabare „Smeh i samo meh“ Ivana Bekjareva. U prvom delu predstave publika će čuti tekstove Duška Radovića, Jovana Hadži-Kostića i Milovna Vitezovića, sa primesama narodnih umotvorina, a sve je uobličeno u više satiričnih dramskih celina, dok je drugi deo predstave rezervisan za skečeve i viceve, uz muzičko predstavljanje.

Pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za kulturu. Do sada je oko 1.000 posetilaca videlo 11 predstava.

 

Polazak ispred crkve Svetog Marka

Za posetioce je obezbeđen autobus, koji polazi u 18.30 sati ispred crkve Svetog Marka. Povratak je po završetku manifestacije na isto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari