Svetlana Bojković povodom napada na Milicu Kralj: Očekuju nas još veći pritisci, ali ne mogu sve da nas pobiju 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Glumica Svetlana Bojković kaže za Danas da građane očekuje još veće zastrašivanje i pritisci od strane vlasti, povodom napada SNS aktivista na rediteljku i univerzitetsku predavačicu Milicu Kralj u zgradi u kojoj živi.

Bojković navodi da SNS, čiji aktivisti su napali Kralj, zatim optužuju druge za sprovođenje nasilja.

“Eto vam priče o nasilju, žena je sve rekla. To je strašno kako mi ovde živimo. Strašmo, ja nemam reči, to je takav bezobrazluk, takva drskost i onda ta stranka optružuje sve druge za nasilje”, revoltirana je glumica.

Kralj u autorskom tekstu za N1, u kojem je i opisala čitav događaj, podcrtava da su nasilnici elita, a da je vaspitan čovek ”ruglo u ovakvom društvu”.

“Pristojan čovek je građanin trećeg reda, persona non grata u ovakvom društvu kao što je naše. Nismo podvukli crvene linije onda kad smo morali, i sad je sve dozvoljeno”, piše Kralj.

Bojković je saglasna s ovom tezom, ukazujući pritom na primer predsednika Privremenog organa Aleksandra Šapića, koji je nedavno jednom aktivisti na Savskom nasipu uzeo i bacio telefon o zemlju.

“Naravno da jesu, podledajte šta radi gradonačelnik radi, kada je bacio telefon na pod. Čekajte, pa to je nasilje. I to je gradonačelnik? On nije njegov gradonačelnik?! Nego čiji? Čiji? I onda to tako ide na dole”, kaže naša sagovornica.

Smatra da građani u daljem periodu mogu samo da očekuje više pritisaka i bezobrazluka.

“Možemo svašta da očekujemo. Svašta. To je zastrašivanje ljudi, radi se na tome. Pritisak i bezobrazluk će biti veći na građane da je to prosto neviđeno”, poručuje Bojković.

Upitana šta onda građanima preostaje odgovara da se mora protestovati.

“Moramo da protestujemo, svakako moramo. Ne mogu sve da nas pobiju i pretuku”, kategorična Bojković.

Reditejka Milica Kralj u autorskom tekstu za portal N1 napisala je da ju je aktivista SNS-a u zgradi u kojoj živi udario po ruci i odgurnuo kada je njega i još jednog aktivistu htela da snimi jer su nosili spisak stanara i nešto upisali u papire koje su nosili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari