U prvih sedam septembarskih dana, fizički su napadnuta čak četiri vozača GSP, dok je devet vozila kamenovano, navode u ovom preduzeću. Inače, od početka godine do danas bilo je 81 kamenovanja vozila i 38 napada na vozače.


– Vozači javnog gradskog prevoza svakodnevna su meta ne samo verbalnih napada bahatih putnika i drugih učesnika u saobraćaju, već se na njih sve češće i fizički nasrće. Način i rešenja kako da se zaštite vozači javnog prevoza razmatraju se već godinama – ističe za Danas Slavica Stevanović, menadžer za odnose sa javnošću GSP.

Prema njenim rečima, u ponedeljak uveče desila su se dva napada na vozače GSP. Prvo su dva mladića fizički napali vozača Slavišu Ž. na liniji 605, dok je sedeo u kabini i zaustavio vozilo na stanici u Surčinskoj ulici. Vozač je završio u Urgentnom centru, a napadači su pobegli.

Drugi incident dogodio se samo nekoliko sati kasnije u drugom delu grada. Na okretnici na Petlovom Brdu, u autobusu koji saobraća na liniji 42, vozač je pronađen u dubokoj nesvesti. Otpravnik GSP, koji je zatekao vozača u ovom stanju, pozvao je hitnu pomoć, policiju i dispečerski centar GSP. Vozač Dragan P. u besvesnom stanju prebačen je u Urgentni centar. Inače, nađen je bez novčanika i ličnih dokumenata. Vozač se nakon četiri sata probudio, ali se ničega nije sećao. Policija je napravila uviđaj, a istraga je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari